H Mercedes-AMG γιορτάζει το 50χρονά της με ένα ακόμα video

H Mercedes-AMG γιορτάζει το 50χρονά της με ένα ακόμα video

Αυτό που πριν από 50 χρόνια ξεκίνησε από το όραμα δύο ανθρώπων, σήμερα έχει εξελιχτεί σε μια μηχανή παραγωγής αγωνιστικών, κινητήρων και σπορ αυτοκινήτων για το δρόμο.

Το 1967, οι Hans-Werner Aufrecht και Erhard Melcher ίδρυσαν την εταιρεία που σήμερα αποτελεί το τμήμα επιδόσεων της Daimler AG, που είναι και το μόνο υπεύθυνο για τα πιο συναρπαστικά μοντέλα της Στουτγάρδης.

Η AMG τόλμησε να βάλει χέρι στα φαινομενικά χωρίς ανάγκη για πείραγμα μοντέλα της Mercedes-Benz και κάπως έτσι προέκυψε η 300 SEL AMG. Η μεγάλη και βαριά μπερλίνα των 430 ίππων πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση της γενικής στις 24 Ώρες του Spa Francorchamps το 1971 και αυτό ήταν αρκετό για να μάθει όλος ο κόσμος μονομιάς τα τρία γράμματα –AMG.

Από τότε, η εταιρεία από το Affalterbach μετρά ατελείωτες επιτυχίες, τόσο στους αγώνες όσο και στα αυτοκίνητα για τους πολύ κόσμο. Και το ότι είναι η πιο νικηφόρα και βραβευμένη ομάδα στην ιστορία του DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft), του γερμανικού πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού υπογραμμίζει όλα τα παραπάνω με 177 νίκες, δέκα τίτλους οδηγών, 13 τίτλους ομάδων και έξι τίτλους πρωταθλήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG GT3 Edition 50: Ημί-αγωνιστική έκδοση για τα 50 χρόνια της AMG

Η συνεργασία μεταξύ των Mercedes-Benz και AMG, να θυμίσουμε ότι ξεκίνησε το 1990, με τον πρώτο καρπό της να είναι η C 63 AMG του 1993 που κατέγραψε πωλήσεις 5.000 αυτοκινήτων στα τέσσερα χρόνια της εμπορικής καριέρας της. Μπορεί σήμερα να μην ακούγεται το νούμερο αυτό εντυπωσιακό, αλλά πιστέψτε μας το 1999 ήταν μεγάλη επιτυχία για ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG C 63 S

Οι επιτυχίες μέσα στην υπέρ-30χρονη πορεία της AMG, οδήγησαν το 1999 τη Mercedes-Benz να εξαγοράσει το 51%, δένοντάς την για τα καλά στο άρμα της μητρικής εταιρείας. Έξι χρόνια αργότερα, η Daimler εξαγόρασε και το υπόλοιπο 49%, ολοκληρώνοντας τη συγχώνευση, στέλνοντας έτσι μήνυμα επιβεβαίωσης στους φαν της εταιρείας ότι πάντα θα υπάρχει μια σπορ εκδοχή από το αγαπημένο τους μοντέλο, όποιο κι αν είναι αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 50 χρόνια AMG σε ένα video

Το 2009 ήταν η χρονιά που το πρώτο αμιγώς AMG μοντέλο λανσαρίστηκε στην αγορά. Όλοι μας μπορούμε να θυμηθούμε την αίσθηση που προκάλεσε η τρομερή Mercedes-Benz SLS AMG με τις πόρτες-φτερά γλάρου, το ατελείωτο καπό και το αριστοκρατικό παράστημά της. Το έργο επαναλήφθηκε το 2014 με τη Mercedes-AMG GT ανεβάζοντας τον αριθμό των αυτοκινήτων που εξελίχτηκαν αποκλειστικά από το Affalterbach στα δύο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT S [video]

Εν τω μεταξύ, η εμπλοκή της AMG στους αγώνες συνεχίστηκε αμείωτη, με την CLK-GTR V8 να νικά σε έντεκα αγώνες στη σκληρή σεζόν των FIA-GT series το 1998. Παράλληλα, συνέχισε να κυριαρχεί στο DTΜ, ενώ έβαλε πόδι και στη Formula 1, με τη γνωστή σε όλους μας επιτυχία: Τρεις διαδοχικοί τίτλοι οδηγών και κατασκευαστών, το 2014, το 2015 και το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-AMG GT R Documentary [videos]

Αλλά το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα παραμένει η αρχή. Το όραμα δύο ανθρώπων, ο σπόρος, μπόλικο ταλέντο, πολλή αποφασιστικότητα και ακόμη περισσότερη δουλειά. Αλήθεια, πόσοι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο που μπορούν να κοιτάξουν πίσω στη ζωή τους και να δουν αυτό που βλέπει ο Hans-Werner Aufrecht; Σαφώς όχι πολλοί.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube