Έτσι φτιάχνονταν οι υπέροχες Porsche 356 [video]

Έτσι φτιάχνονταν οι υπέροχες Porsche 356 [video]

To κλασικό φιλμ που δείχνει την κατασκευή της Porsche 356 γοητεύει με την προσήλωση στην ποιότητα και στη λεπτομέρεια. Δείτε το, οπωσδήποτε.

Τα αυτοκίνητα της Porsche πάντα ήταν ακριβά και βλέποντας αυτό το φιλμ των αρχών του ’60 για το πώς κατασκευαζόταν η 356, καταλαβαίνουμε πολύ καλά το γιατί.

Τα πράγματα άλλαξαν άρδην από τότε που η Boxster παρουσιάστηκε πριν από 20 χρόνια, εγκαινιάζοντας μια πιο ευέλικτη και αποδοτική διαδικασία παραγωγής, αλλά τα πρώτα αυτοκίνητα ήταν πραγματικά χειροποίητα. Εξ ου και ο τίτλος αυτού του φιλμ: «Φτιαγμένη στο χέρι».

Η ακριβής ημερομηνία παραγωγής και αναφοράς του φιλμ δεν είναι γνωστή, αλλά φαίνεται ότι γυρίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’60, καθώς αναφέρεται στην 356B που κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1960 και 1963, οπότε και αντικαταστάθηκε από την 911. Το επίπεδο της μαστοριάς και της εμμονής με τις λεπτομέρειες είναι εντυπωσιακό, αλλά μπορείτε να δείτε επίσης πώς οι μέθοδοι παραγωγής της Porsche έφεραν την εταιρία προ της οικονομικής κατάρρευσης, το 1993.

Όταν αγόραζες μια 356 τη δεκαετία του ’60, δεν πλήρωνες για να πάρεις άλογα, πλήρωνες για την ποιότητα. Πλήρωνες για κάθε ένα από τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που είχε περάσει εξονυχιστικό ποιοτικό έλεγχο και είχε τοποθετηθεί και συναρμολογηθεί με υψηλή ακρίβεια. Η παρακολούθηση της διαδικασίας είναι άκρως γοητευτική και ενδιαφέρουσα και πραγματικά, αν παθιασμένος με το αυτοκίνητο, αξίζει τον κόπο να διαθέσεις 40 λεπτά από το χρόνο σου για να δεις αυτό το φιλμ.

Δείτε ακόμη την Porsche 356 C Cabriolet του 1964 που ανήκε στην Janis Joplin και πόσο πουλήθηκε.

Δείτε ακόμη πώς ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης μιας από τις πρώτες Porsche 911, με το σασί Νο 57, για να γίνει μουσειακό κομμάτι.

[Πηγή Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube