Σπάνιο FIAT 8V Supersonic σε δημοπρασία

Σπάνιο FIAT 8V Supersonic σε δημοπρασία

Το συγκεκριμένο σπορ κουπέ αποτελεί την ζωντανή ιστορία της ιταλικής εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του τερματίστηκε το 1954, ύστερα από 114 αυτοκίνητα, το FIAT Otto Vu συνέχισε να κυριαρχεί στο ιταλικό πρωτάθλημα GT 2.0 μέχρι το 1959.

Ο κινητήρας που εφοδίαζε αυτό το ιδιαίτερο κουπέ της FIAT ήταν ένας δίλιτρος V8 70 μοιρών που απέδιδε 105 ίππους και χάριζε τελική ταχύτητα 190 km/h.

Το FIAT 8V όμως δεν διέθετε μόνο ισχυρό για την εποχή κινητήρα, αλλά έδειχνε και ιδιαίτερο. Με τη βοήθεια της Carrozzeria Ghia, το 8V απέκτησε σχεδίαση εμπνευσμένη από τα πρώτα αεροσκάφη τζετ, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το εικονιζόμενο FIAT 8V Supersonic.

Το FIAT 8V Supersonic δεν είναι μόνο ένα όμορφο σπορ κουπέ της εποχής, αλλά και ένα από τα πιο σπάνια, μιας και κατασκευάστηκαν μόλις οκτώ κομμάτια. Ένα από αυτά θα δημοπρατήσει ο οίκος RM Sotheby στο Amelia Island.

Οι εκτιμητές του οίκου δημοπρασίας δεν έχουν ακόμα καταλήξει στην τιμή εκκίνησης, ούτε σε τι ύψος θα φτάσει. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι πριν από πέντε χρόνια είχε πουληθεί ένα για 1,7 εκατ. δολάρια, χωρίς όμως να είναι ανακατασκευασμένο και στην κατάσταση του εικονιζόμενου 8V Supersonic.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube