Από το BRC στο CJ κι από εκεί στο Wrangler [video]

Από το BRC στο CJ κι από εκεί στο Wrangler [video]

Κι από τον πόλεμο… οπουδήποτε αλλού, μιας και οι Αμερικανοί έχουν κάθε λόγο να συνδέουν το αρχαίο Willys MB με το σύγχρονο Jeep Wrangler.

Οι συνάδελφοι της Donut Media βαφτίζουν τα ψάρι κρέας και αποδίδουν στο Wrangler μια ιστορία 77 ετών συνδέοντάς το άμεσα με το BRC της Bantam και το Willys MB.

«Θα μπορούσες πολύ εύκολα να μπερδέψεις το σημερινό Jeep Wrangler ως τον άμεσο απόγονο του αυθεντικού Willys MB που υπηρέτησε με τους Συμμάχους και με εκπληκτική ευελιξία χρήσης κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», γράφαμε πριν από λίγο καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Willys ΜΒ (Jeep) 1941-1945

Στην πραγματικότητα ωστόσο, το μόνο που δένει το Wrangler με τον πνευματικό προκάτοχό του είναι το… όνομα «Jeep». Όποιον και να ρωτήσεις όμως, θα σου πει και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ότι το Jeep Wrangler αποτελεί ένα έμβλημα. Με ντεμπούτο το 1986, ήρθε ως αντικαταστάτης του παππού του θρυλικού Willys MB, του Jeep CJ. Και μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια έφτασε στη τέταρτη γενιά του που έχουμε δει και θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες στο Los Angeles Auto Show 2017.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jeep Wrangler 1987-2017, μια ιστορία 30 ετών

H σκληροτράχηλη όσο και πρωτόγονη κληρονομιά της Jeep όμως ξεκινά πολύ πριν. Η αρχή της ιστορίας πάει πίσω στο 1940, στο Bantam Reconnaissance Car (BRC) και στα κλωνοποιημένα Willys MB και το αντίστοιχο Ford , στρατιωτικό ελαφρύ όχημα 4x4 με σοκαριστική ομοιότητα, τόσο με το Jeep CJ5 όσο στη συνέχεια και με το Wrangler.

Προς τιμήν λοιπόν της ομοιότητας αυτής, η Donut Media δημιούργησε ένα video διάρκειας δύο λεπτών που ενώνει τον προπάτορα με το σημερινό Wrangler, φτάνοντας και μέχρι το φημολογούμενο Jeep Scrambler, την pick-up εκδοχή που δεν είναι καν φημολογούμενη μιας και έχουμε δει τα πρωτότυπα να οργώνουν τους δρόμους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Jeep Wrangler 2018: Νέες αποκλειστικές πληροφορίες και φωτογραφίες

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημες φωτογραφίες από την καμπίνα του νέου Jeep Wrangler 2018

Το φρέσκο Wrangler θα κάνει πρεμιέρα, όπως είπαμε, στο Los Angeles Auto Show 2017, στις 29 Νοεμβρίου, και ήδη γνωρίζουμε πώς θα είναι, την γκάμα των μοτέρ, αλλά και την τιμή εκκίνησης για την έκδοση Unlimited.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube