Το #1 πρωτότυπο Koenigsegg δείχνει τόσο… 90s. Και ακούγεται υπέροχα [video]

Το #1 πρωτότυπο Koenigsegg δείχνει τόσο… 90s. Και ακούγεται υπέροχα [video]

Αυτό είναι το πρώτο πρωτότυπο που έφτιαξε η Koenigsegg, είναι ακόμη ζωντανό και ακούγεται τέρας.

Σήμερα η Koenigsegg είναι ένας αξιοσέβαστος κατασκευαστής που φτιάχνει αυτοκίνητα εξαιρετικά υψηλής τεχνολογίας, απόδοσης και τιμής. Με εξωφρενικές επιδόσεις, όπως αυτές της One:1 και καινοτομίες όπως της Regera η οποία περνά στο δρόμο 1.500 ίππους χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων.

Αντίθετα με την Pagani που συνεργάζεται με την Mercedes-AMG, η εταιρεία έχει ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο, να μην αγοράζει τα σημαντικά μηχανικά μέρη από προμηθευτές, αλλά να κατασκευάζει τα πάντα in house, από τα μοτέρ μέχρι τις ανθρακονημάτινες ζάντες. Έχει μάλιστα να επιδείξει καινοτόμες ιδέες τόσο στο κομμάτι της τεχνολογίας κινητήρων όπως και στις μεθόδους κατασκευής.

Το πρώτο αυτοκίνητο της εταιρείας, η CC8S ξεκίνησε να πωλείται το 2002, μετά από οκτώ χρόνια εξέλιξης. Το αυτοκίνητο που βλέπουμε εδώ δεν είναι το CC8S, αλλά το πρώτο πρωτότυπο που κατασκεύασε ποτέ η σουηδική εταιρεία. Το αυτοκίνητο στην αρχή ήταν ασημί με κανονικές πόρτες. Στην πορεία προσέθεσαν τις διεδρικές, με τον μηχανισμό άρθρωσης που έχουν τα σημερινά μοντέλα. Τα κοψίματα στα πάνελ του αμαξώματος προκειμένου να γίνει αυτή η αλλαγή, ανάγκασαν την ομάδα εξέλιξης να το ξαναβάψει μαύρο. Μετά από μερικά χρόνια το ξαναέβαψαν μεταλλικό καφέ και σε αυτή τη μορφή τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στο Motorola Motor Museum στη Σουηδία.

Κινούνταν από έναν V8 4.2 της Audi, σε συνδυασμό με εξάρι μηχανικό κιβώτιο. Στην αρχική μορφή του έβγαζε 350 ίππους. Ο Christian von Koenigsegg ήθελε να αυξήσει την απόδοση στους 550-600 ίππους, και κάπου εκεί χάλασε η συμφωνία με την Audi.

Πηγή R&T, Carscoops

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube