Βρήκαμε μια τέλεια Lamborghini του ’60 για £15 χιλιάδες!

Βρήκαμε μια τέλεια Lamborghini του ’60 για £15 χιλιάδες!

Μια υπέροχη Lamborghini 1R του 1966 και σε κατάσταση Concours που στην ποδιά της θα σφαχτούν παλικάρια! Σπεύσατε!

Η ιστορία του πώς ο Ferruccio Lamborghini αποφάσισε να ασχοληθεί με τα σούπερκαρ είναι λίγο πολύ γνωστή.

Ο Lamborghini παραπονέθηκε στον Enzo Ferrari για την ποιότητα των κατασκευών του –εδώ που τα λέμε δεν είχε και άδικο- και όταν εκείνος τον απέπεμψε σκαιά, αποφάσισε να φτιάξει τα δικά του.

Η τεχνογνωσία για τη βιομηχανική –λέμε, τώρα!- παραγωγή, καθώς και η μηχανουργική και μηχανολογική τεχνογνωσία υπήρχε. Βλέπετε, η βασική βιομηχανία του Lamborghini ήταν μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρείες τρακτέρ στην Ιταλία. Έτσι, η αναπροσανατολισμός του Ferruccio είχε επαφή με το ρεαλισμό, εξ ου και η δημιουργία μιας από τις πιο συναρπαστικές φίρμες σούπερκαρ και σπόρτσκαρ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 50 χρόνια Lamborghini [120 φωτογραφίες]

Ε, λοιπόν αυτό το δημιούργημα που σας παρουσιάζουμε σήμερα είναι από εκείνη, την άλλη βιομηχανία, την αγροτική. Πρόκειται για ένα τρακτέρ 1R με αερόψυκτο, δικύλινδρο κινητήρα ντίζελ με απόδοση σαφώς μικρότερη όπως θα διαβάσετε από τα κατασκευάσματα της Sant’Agata Bolognese. Πάντως για το χωράφι και το1966, η απόδοση ακούγεται μια χαρά: 32 άλογα στις 1.500 rpm και 4άρι χειροκίνητο σασμάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Lamborghini 350 GT ξαναβρίσκει τη νιότη της [video]

Και αν σας φαίνεται πως μπορεί να τα βγάλει πέρα στο χωράφι για 51 χρονών μηχάνημα, δεν έχετε άδικο. Πρόσφατα, μόλις ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκτενούς αποκατάστασής του που έγινε στην Ιταλία από τον Ermes Formilan, «μάστορα» παγκοσμίου φήμης στην αποκατάσταση τρακτέρ Lamborghini.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ταινία με τον Antonio Banderas ως Ferruccio Lamborghini

Αυτό λοιπόν το συγκεκριμένο Lamborghini 1R θα βρίσκεται μεταξύ των lot των Silverstone Auctions, στο Salon Privé Sale 2017 στις 2 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να πιάσει £15.000 με £20.000, δηλαδή €16.500 με €22.000. Ο οίκος δημοπρασιών δε, προκαλεί σαρκαστικά οποιονδήποτε «να βρει μια εξειδικευμένα αποκατεστημένη Lamborghini του ’60 για λιγότερα από 20 χιλιάδες στερλίνες». Και πιθανόν έχει δίκιο! Δεν θα βρείτε ποτέ και πουθενά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αποκατάσταση για το Riva Aquarama του Ferruccio Lamborghini [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube