Θεματικό πάρκο για το παλαιό αυτοκίνητο

Θεματικό πάρκο για το παλαιό αυτοκίνητο

Στη Γαλλία, ένα επιχειρηματίας είχε τη φαεινή ιδέα να δημιουργήσει ένα πάρκο αναψυχής με θέμα το παλαιό αυτοκίνητο.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσπάθεια που δεν θα αφήσει ασυγκίνητους, όλους όσοι αντιλαμβάνονται το αυτοκίνητο ως κάτι παραπάνω από ένα απλό καθημερινό εργαλείο Ένα πάρκο αναψυχής με θέμα το παλιό αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο στην Côte-d'Or, στη Γαλλία το 2017.  

Το πρότζεκτ που αυτοκίνητο βρίσκεται υπό δημιουργία θα μπορούσε φυσικά να ενδιαφέρει κάθε ερασιτέχνη φίλο του παλιού αυτοκινήτου. Το αυθεντικό αυτό θέμα, που διευθύνεται από τον Thierry Dubois, έχει την υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και των τοπικών αρχών και πρόκειται για ένα μοναδικό πρότζεκτ στην Ευρώπη. Η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται μέσω της Route Nationale 6, που ενώνει το Παρίσι με τη Lyon, κοντά στο σταθμό του Bel-Air (φημισμένο γα την αρχιτεκτονική και την ιστορία του) και στον πύργο της Rochepot.

Το πάρκο θα καταλαμβάνει έκταση 29 εκταρίων ή 290 στρεμμάτων. Θα αναπαριστά την ατμόσφαιρα των ταξιδιών της δεκαετίας του ’50 σε ένα κομμάτι δρόμου μήκους δύο χιλιομέτρων, όπου θα βρίσκουμε ντεκόρ της εποχής, παλιά συνεργεία και βενζινάδικα, ένα drive-in (σινεμά), ένα κάμπινγκ της εποχής και πολλά άλλα θέματα που θα αναβιώνουν εκείνα τα χρόνια. Στο πάρκο θα υπάρχουν ακόμη εστιατόρια, υπαίθριοι χώροι για πικνίκ, ενώ θα είναι ακόμη δυνατές και βόλτες με αυτοκίνητα της εποχής. Το πάρκο θα υποστηρίζεται από 40 υπαλλήλους, ενώ η συνολική επένδυση προϋπολογίστηκε στα €7,2 εκατ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube