Τα αυτοκίνητα των Beatles στο σφυρί!

Τα αυτοκίνητα των Beatles στο σφυρί!

Να η ευκαιρία να «χτυπήσετε» την Aston Martin του Paul McCartney ή/και το Mini Cooper του Ringo Starr

Αν είστε φαν των «Σκαθαριών» και λατρεύετε και τα αυτοκίνητα, σε δύο εβδομάδες θα έχετε την ευκαιρία της ζωής σας.

Στις 2 Δεκεμβρίου βγαίνουν σε δημοπρασία στο Λονδίνο από την Bonhams δύο αυτοκίνητα που ανήκαν σε μέλη του θρυλικού συγκροτήματος: μια Aston Martin του Paul McCartney κι ένα Mini Coοper S του Ringo Starr.

Η Aston DB5 του 1964 είχε αγοραστεί καινούργια από το εργοστάσιο και ταξινομήθηκε πρώτα στο λογιστικό γραφείο του Paul και κατόπιν στον ίδιο. Ήταν αρχικά βαμμένη σε χρώμα Sierra Blue με μαύρο εσωτερικό, και έχει έναν μακρύ κατάλογο από έξτρα, μεταξύ των οποίων –φυσικά– κι ένα πικάπ δίσκων βινυλίου στο ταμπλό.

Η Aston αυτή έχει περάσει από πολλά χέρια, από τότε που την πούλησε ο Paul, μεταξύ των οποίων και από αυτά του παραγωγού, παρουσιαστή και συλλέκτη Chris Evans (που παραιτήθηκε από το Top Gear πέρσι). Έχει υποβληθεί σε διαδικασία πλήρους αποκατάστασης, που πήρε τέσσερα χρόνια, ώστε να γίνει καλύτερη από καινούργια. Έχει μάλιστα και αναβαθμισμένο κινητήρα 4,2 αντί 4,0 λίτρων με 320 αντί 285 άλογα. Έχει επίσης αλλάξει χρώμα, σε ασημί με νέες, βαθυκόκκινες ταπετσαρίες.

Ο οίκος Bonhams εκτιμά ότι η DB5 θα πουληθεί κάπου ανάμεσα στα 1,25 και τα 1,5 εκατομμύρια στερλίνες (€1,39-1,67 εκατ.)

Αν η Aston σας πέφτει ακριβή, μην απογοητεύεστε αφού στην ίδια δημοπρασία θα πουληθεί και το Mini Cooper S που είχε κάνει ειδική παραγγελία ο Ringo Starr. Αναμένεται να πιάσει από 90.000 έως 120.000 στερλίνες (€100.000-134.000)

Ο Ringo (κατά κόσμον Richard Starkey) είχε παραγγείλει να είναι το Mini μεγαλύτερο, με πίσω πόρτα, ώστε να χωρά τα ντραμς του, αλλά και πολυτελέστερο, στα επίπεδα της Rolls-Royce του. Είναι βαμμένο σε διχρωμία Regal Red με ασημί, έχει ξύλινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ηλιοροφή και πολλά άλλα. Το αστείο είναι πως τα πίσω φώτα προέρχονται από… Σκαθάρι της VW!

Αυτή η Rolls-Royce των Mini”, όπως την περιέγραφαν, αφού πουλήθηκε από τον Ringo, ανήκε στην ίδια οικογένεια από το 1977. Έχει παρουσιαστεί στο Top Gear, έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως κομμάτι της έκθεσης Beatle City κι έχει πάρει το μεγάλο βραβείο Cartier Style et Luxe στο Goodwood Festival of Speed, το 1998.

Τσεκάρετε λοιπόν τους λογαριασμούς σας στα Παραδείσια Νησιά, βγάλτε εισιτήρια για Λονδίνο και… Baby You Can Drive My Car!

 [Πηγή: Bonhams μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube