Στο σφυρί σπάνια BMW M3 Ε36 Lightweight με μόνο 160 km στο οδόμετρο (25 φωτ.)

Στο σφυρί σπάνια BMW M3 Ε36 Lightweight με μόνο 160 km στο οδόμετρο (25 φωτ.)

Η τιμή εκκίνησης για το σχεδόν «απάτητο», ελαφρωμένο track-day αυτοκίνητο του 1995 είναι τα 109.000 ευρώ.

Η φτιαγμένη (και) για την πίστα Μ3 Ε36 είναι ένα σπάνιο μοντέλο αφού κατασκευάστηκαν μόνο 116 κομμάτια.

Η συγκεκριμένη είναι μια ακόμη πιο σπάνια περίπτωση αφού έχει μόνο 100 μίλια (161 km) στο κοντέρ. Επί δύο δεκαετίες ήταν σε χέρια συλλεκτών και τώρα βγαίνει στο σφυρί από την Bring a Trailer

Πέρα από το σέξι όνομα –και τα ρέισινγκ αυτοκόλλητα της BMW Motorsport σε μορφή καρό σημαίας–  η M3 Lightweight έχει και τη χάρη: μια σειρά από εργοστασιακές μετατροπές που μειώνουν το συνολικό βάρος κατά 90 κιλά. Οι πόρτες είναι αλουμινένιες, οι ζάντες σφυρήλατες, οι ταπετσαρίες υφασμάτινες, η ηχομόνωση έχει μειωθεί, δεν υπάρχει ραδιόφωνο ούτε κλιματισμός, ενώ κομμάτια του εσωτερικού διάκοσμου είναι από ανθρακόνημα.

Επιπλέον, η Lightweight έχει ένα ειδικό αεροδυναμικό πακέτο (μόνο για την πίστα, αλλιώς ακυρώνει την εγγύηση), κοντύτερη τελική σχέση στο διαφορικό για καλύτερη επιτάχυνση, κι έναν κινητήρα ειδικά επιλεγμένο από τη γραμμή παραγωγής ώστε να έχει τη μέγιστη ιπποδύναμη (ονομαστικά 286 PS στην ευρωπαϊκή έκδοση, αλλά μόνο 240 στην αμερικάνικη). Το κιβώτιο στο συγκεκριμένο μοντέλο του 1995 είναι χειροκίνητο 5 σχέσεων.

Αναμενόμενα, η κατάσταση του αυτοκινήτου είναι άψογη, ενώ προσφέρονται μαζί και τα εργοστασιακά έξτρα: το αγωνιστικό κάρτερ λαδιού (με τις σωληνώσεις), η μπάρα θόλων, η ενισχυτική κάτω τραβέρσα και το αεροδυναμικό πακέτο (πίσω σπόιλερ, εμπρός ρυθμιζόμενο splitter), όλα αχρησιμοποίητα μέσα στα κουτιά τους.

Και φυσικά, υπάρχουν όλα τα πιστοποιητικά συντήρησης και γνησιότητας.

Σπάστε τον κουμπαρά της Πρωτοχρονιάς και βάλτε τους συγγενείς να τσοντάρουν!

[Πηγή: Bring a Trailer]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube