Σπάνιες μοτοσικλέτες σε δημοπρασία

Σπάνιες μοτοσικλέτες σε δημοπρασία

Το προσεχές σαββατοκύριακο, ο οίκος Bonhams θα δημοπρατήσει σπάνιες μοτοσικλέτες στο International Classic MotorCycle Show, στο Stafford, στη Βρετανία.

Το τελευταίο διήμερο της εβδομάδας που τρέχει θα διαξαχθεί το International Classic MotorCycle Show στο Stafford, στη Βρετανία, όπου οι φίλοι της μοτοσικλέτας θα βρίσκονται εκεί για να οδηγήσουν και να διαλέξουν την επόμενη μοτό τους.

Παράπλευρη εκδήλωση του event θα είναι η δημοπράτηση εκ μέρους του οίκου Bonhams μεγάλου αριθμού και ποικιλίας κλασικών μοτοσικλετών, ανταλλακτικών και ενθυμίων. Μεταξύ των κομματιών που θα βγουν στη δημοπρασία Spring Stafford Sale περιλαμβάνεται και μέρος της ιδιωτικής συλλογής του Angelo Parilla.

Να θυμίσουμε ότι στον Parilla πιστώνεται η ανακάλυψη του Ayrton Senna, κατά τη διάρκεια που ο Βραζιλιάνος πιλότος έτρεχε με την εργοστασιακή ομάδα καρτ της ιταλικής DAP. Ο Parilla λέγεται ότι διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή από μοτοσικλέτες, πέντε από τις οποίες, θα δημοπρατήσει ο οίκος Bonhams και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται μια σπέσιαλ Moto Parilla 125 Sprint του 1961.



Μαζί με τις μοτοσικλέτες του Parilla, ο οίκος Bonhams θα βγάλει στο σφυρί μια καθαρόαιμη αγωνιστική μοτό, μια Honda VFR750R Type RC30 του 1989, αυτή με την οποία έτρεξε ο Σκοτσέζος Steve Hislop. Η μοτοσικλέτα συμμετείχε στο Macau Grand Prix του 1989 και έχει το ρεκόρ στο Isle of Man TT 1989.

Κατά τα λοιπά, εκεί θα βρίσκονται για να αγοράσει κάποιος δεκάδες Ducati, περιλαμβανομένης μιας 750S του 1974 από τα 401 συνολικά κομμάτια που κατασκευάστηκαν. Μια ακόμη σημαντική Ducati, μια 851 Superbike Edizione του Νοεμβρίου του 1987 επίσης θα βρίσκεται εκεί προς πώληση, μια από τις δύο επιβιώσασες κλασικές Grindlay Peerless που γνωρίζουμε και από τις συνολικά έξι που φτιάχτηκαν.



«Το αληθινό εύρος των δημοπρασιών μοτοσικλέτας από τον Bonhams δεν απεικονίστηκε ποτέ καλύτερα από την εφετινή διοργάνωση Spring Stafford Sale», δήλωσε ο James Stensel από την Bonhmas UK.

«Η δημοπρασία περιλαμβάνει περίπου 300 μοτοσικλέτες που ξεκινούν από κλασικά πρωτότυπα κομμάτια μέχρι αγωνιστικά που αγγίζουν τη δεκαετία του ’90. Πάνω από τα μισά από τα προς δημοπράτηση κομμάτια προέρχονται από ατομικές συλλογές, ενισχύοντας περαιτέρω τη φήμη του οίκου Bonhams ως δημοπρατήριο επιλογής για συλλογές», ολοκλήρωσε ο Stensel.



Οι μοτοσικλέτες θα δημοπρατηθούν «with reserve», κάτι που σημαίνει ότι θα για κάθε κομμάτι θα υπάρχει τιμή εκκίνησης. Η λίστα με τις μοτοσικλέτες, τα ανταλλακτικά και τα ενθύμια που θα διατεθούν προς πώληση στις 20 και 21 Απριλίου, καθώς και την ελάχιστη τιμή τους μπορείτε να την δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube