SEAT 600 μετατροπή σε Abarth TCR

SEAT 600 μετατροπή σε Abarth TCR

Πολύ πριν μπει υπό την σκέπη του Volkswagen Group, η SEAT κατασκεύαζε τη δική της έκδοση του FIAT 600, του αυτοκινήτου που έβαλε την Ισπανία σε ρόδες ΙΧ.

Το SEAT 600, η ισπανική εκδοχή του ομώνυμου FIAT πρόσφατα γιόρτασε τα 60 χρόνια του και με αυτή την ευκαιρία, η εταιρεία αποκατέστησε ένα κομμάτι με ανοιγόμενη οροφή.

Ωστόσο, αυτό που σας παρουσιάζουμε εδώ αποτελεί ένα μεγάλο βήμα μετατροπής από το στοκ μοντέλο, καθώς έγινε ένα μηχάνημα για track-ready τo 2003. Ένα Abarth που πάνω του τοποθετήθηκαν ορίτζιναλ εξαρτήματα Abarth, είτε στο αμάξωμα είτε στην καμπίνα είτε στην εξάτμιση και στην τροφοδοσία.    

Βέβαια η απόδοση του μοτέρ με τις κατάλληλο φτιάξιμο έχει ανέβει στα 69 άλογα. Μπορεί να μην σας ακούγονται πολλά, αλλά συνδυασμένα με το απογυμνωμένο εσωτερικό (όχι πως είχε και πολλά για να γδύσεις), τα μπάκετ και το ρολκέιτζ έχουμε να κάνουμε με ένα πραγματικό αγωνιστικό TCR.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Abarth 850 TC

Οι μέρες δόξας και πίστας έχουν φυσικά παρέλθει, αλλά το αυτοκίνητο παραμένει άθικτο και λειτουργικό με μόλις 7.740 km στο οδόμετρο. Με άλλα λόγια είναι σαν καινούργιο. Οπότε στην περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να το αγοράσετε κατευθείαν από τη VOS που ζητάει 17.900 ευρώ. Τιμή που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε εάν είναι φθηνή ή ακριβή, καθώς δεν πρόκειται για ένα συλλεκτικό μοντέλο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube