Σε δημοπρασία μια σπάνια, ελληνική Lamborghini Urraco P200

Σε δημοπρασία μια σπάνια, ελληνική Lamborghini Urraco P200

Μια σπάνια, 2λιτρη έκδοση της Lamborghini Urraco βρίσκεται στην Αθήνα και αυτές τις μέρες δημοπρατείται ηλεκτρονικά.

Μια Lamborghini Urraco P200, ένα supercar που είχε κατασκευαστεί τη δύσκολη περίοδο της δεκαετίας του ’70, βρίσκεται σήμερα στην Ελλάδα και ψάχνει αγοραστή σε όλο τον κόσμο.

Η Lamborghini Urraco ήταν το μικρό μοντέλο της φίρμας τη δεκαετία του ’70, και το πρώτο της με κινητήρα V8, αντί για τον 4λιτρο V12 που έμπαινε στη Miura, τη Jarama κ.λπ. Αρχικά ο κινητήρας είχε χωρητικότητα 2,5 lt, απέδιδε 220 PS και η ονομασία του μοντέλου ήταν P250. Όμως μια αλλαγή στο ιταλικό φορολογικό σύστημα που ευνοούσε σαφώς τα αυτοκίνητα με κινητήρα μικρότερο από 2.000 cc, ανάγκασε τη Lamborghini να φτιάξει και μια 2λιτρη εκδοχή του V8, με 180 PS.

Η Lamborghini Urraco P200, όπως ονομάστηκε, διατέθηκε αποκλειστικά στην ιταλική αγορά, και κατάφερε να κερδίσει μόνο 66 αγοραστές. Έτσι παραμένει μια σπάνια εκδοχή της Urraco, αφού η P250 πέτυχε 520 πωλήσεις και η ακόμα μεγαλύτερου κυβισμού Ρ300 σημείωσε 190. Μια τέτοια Urraco P200 λοιπόν βρίσκεται στην Αθήνα, και σήμερα διατίθεται προς πώληση μέσω ιστοσελίδας δημοπρασιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το ανανεωμένο μουσείο της Lamborghini

Πρόκειται για μια Urraco P200 του 1976 με 37.000 km, η οποία ήρθε στη χώρα μας από την Ολλανδία πριν από μερικά χρόνια. Το αμάξωμα είχε ξαναβαφτεί παλιότερα στο original πορτοκαλί χρώμα, και σήμερα δείχνει μια χαρά. Εδώ στην Ελλάδα έγινε το φρεσκάρισμα των μηχανικών μερών. Από τον κινητήρα, που δέχθηκε rebuild πριν από 1.000 km και απέκτησε νέο κύκλωμα ψύξης, μέχρι το κιβώτιο που έχει καινούργια συγχρονιζέ και τα φρένα με νέους δίσκους και σωληνάκια. Από το εσωτερικό λείπουν μόνο τα σκιάδια, ενώ φυσικά υπάρχει φωτογραφικό αρχείο από όλες τις επεμβάσεις που έχουν γίνει στο αυτοκίνητο.

Η μεγαλύτερη προσφορά τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, δύο μέρες πριν από τη λήξη της δημοπρασίας, είναι λίγο κάτω από $27.000 (€24.500). Αν θέλετε αυτή η Urraco P200 να παραμείνει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο γκαράζ σας, κάντε κι εσείς μια προσφορά στον πωλητή μέσω του Bring a Trailer.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube