Σε δημοπρασία μια σπάνια Chevrolet Corvette C1

Σε δημοπρασία μια σπάνια Chevrolet Corvette C1

Η συγκεκριμένη Vette αναμένεται να σπάσει τα ταμεία λόγω της σπανιότητας του χρωματικού συνδυασμού που έχει.

Όταν σκεφτόμαστε την πρώτη γενιά της Chevrolet Corvette, αμέσως έρχεται στο νου μας το κλασικό λευκό ανοιχτό σπορ αυτοκίνητο με το κόκκινο εσωτερικό.

Το ντεμπούτο της το έκανε το 1953, και όλα τα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν εκείνη τη χρονιά ήταν χρώματος Polo White με κόκκινο εσωτερικό, με την τιμή να είναι 3.498 δολάρια.

Υπήρξαν όμως και ορισμένες εξαιρέσεις, όπως το αυτοκίνητο των φωτογραφιών. Μέχρι το 1955, όλες οι Corvette εφοδιάζονταν από 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα. Την ίδια χρονιά, προσφέρθηκε σαν επιλογή ένας V8 κινητήρας, επιλογή που αποτέλεσε το 90 τοις εκατό των πωλήσεων εκείνη τη χρονιά. Το 1956 καταργήθηκε ο 6κύλινδρος σε σειρά κινητήρας και από τότε προσφερόταν μόνο με V8.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 60 χρόνια Chevrolet Corvette [video]

Η χάλκινη Corvette C1 που θα δημοπρατηθεί είναι ένα από τα πρώτα κομμάτια με τον V8 κινητήρα, και από τα 15 μόνο που κατασκευάστηκαν σε αυτό τον ξεχωριστό χρωματικό συνδυασμό.

Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην Ισπανία, όπου και επισκευάστηκε από την αρχή. Η προσοχή στη λεπτομέρεια και η διατήρηση της αρχικής εικόνας του μοντέλου, με την ιδιαίτερη χάλκινη βαφή, το κρεμ εσωτερικό και την ταιριαστή υφασμάτινη κουκούλα, αναμένεται να ανεβάσουν αρκετά την τιμή του.

Η δημοπρασία αυτής της μοναδικής Corvette C1 θα γίνει τον επόμενο μήνα στο Παρίσι από την εταιρεία RM Sotheby.

[Πηγή Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube