Σε δημοπρασία μια σπάνια, αυτόματη Shelby Cobra 289

Σε δημοπρασία μια σπάνια, αυτόματη Shelby Cobra 289

Η Shelby Cobra δεν είναι και το πιο συνηθισμένο αυτοκίνητο των δρόμων, όμως το να πετύχεις κάποια με αυτόματο κιβώτιο είναι ακόμα σπανιότερο.

Ο ίδιος ο Carroll Shelby δεν θεωρούσε το χειροκίνητο κιβώτιο απαραίτητο αξεσουάρ των αυτοκινήτων του, οπότε από τα χέρια του πέρασαν και μερικά αυτόματα.

Ένα πλεονέκτημα του αυτόματου κιβωτίου ήταν ότι, λόγω της κατάργησης του πεντάλ του συμπλέκτη, ελευθερωνόταν περισσότερος χώρος για το αριστερό πόδι του οδηγού. Μαζί με την ευκολία χρήσης, ήταν ένας συνδυασμός τον οποίο προτιμούσαν και κάποιοι από τους πελάτες του Shelby. Λίγοι, προφανώς. Για να πουληθεί η συγκεκριμένη αυτόματη Shelby Cobra 289 με αριθμό πλαισίου CSX2549, για παράδειγμα, χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το Shelby Registry, μετά την κατασκευή της, τον Ιανουάριο του 1965, αυτή η Cobra βρέθηκε στην Reynolds Motor Company. Αφού πέρασαν μήνες χωρίς να βρεθεί αγοραστής, επέστρεψε τελικά στη μητρική εταιρία τον Αύγουστο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Hi Performance Motors, η οποία μάλλον επέμεινε περισσότερο, κι έτσι κατάφερε να την πουλήσει το… 1967. Η τιμή πώλησης ήταν $6.047,05. Από τότε έχει αλλάξει άλλους τρεις ιδιοκτήτες. Σήμερα, ή μάλλον στις 16-18 Νοεμβρίου, στη δημοπρασία του οίκου Mecum στο Las Vegas, θα αναζητήσει τον επόμενο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο ρεκόρ: €12.140.000 για την πρώτη Shelby Cobra

Λέγεται ότι φτιάχτηκαν λιγότερες από 20 Cobra 289 με αυτόματο κιβώτιο, ελάχιστες από τις οποίες παραμένουν σε λειτουργική κατάσταση σήμερα. Πόσο μάλλον σε τόσο άριστη. Η συγκεκριμένη έχει πλέον τα specs που είχε όταν βγήκε από το εργοστάσιο. Ασημί χρώμα Silver Mink (παρότι ένας προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε βάψει μαύρη), κόκκινο εσωτερικό και το πακέτο εξοπλισμού Class A που περιλαμβάνει ακτινωτές ζάντες, κεντρικό καθρέφτη στο ταμπλό κ.ά.

Μπορεί λοιπόν στην αρχή της ζωής της να δυσκολεύτηκε να βρει αγοραστή, σήμερα όμως είναι μάλλον πιο περιζήτητη από ποτέ. Πόσα λέτε ότι θα πιάσει στη δημοπρασία;

[Πηγή: Mecum]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube