Σε δημοπρασία η Benetton B191-02 του Μichael Schumacher

Σε δημοπρασία η Benetton B191-02 του Μichael Schumacher

Από το τιμόνι του συγκεκριμένου μονοθεσίου της Benetton, έχει περάσει ο Michael Schumacher αλλά και ο Nelson Piquet.

Ένα από τα μονοθέσια της Benetton με τα οποία αγωνίστηκε ο Michael Schumacher στα πρώτα βήματα της καριέρας του στην F1 πρόκειται να δημοπρατηθεί τον ερχόμενο Μάιο από τον οίκο Bonhams, το ίδιο που είχε διαθέσει παλαιότερα και μια Β194 του Γερμανού.

Το μονοθέσιο της Benetton με κωδικό Β191-02 έκανε το αγωνιστικό ντεμπούτο του στο GP του Σαν Μαρίνο, τρίτο αγώνα της σεζόν του 1991, στα χέρια του Roberto Moreno. Δύο αγώνες μετά, στο GP του Καναδά το οδήγησε ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής Nelson Piquet. Μάλιστα κατέκτησε μια ανέλπιστη νίκη με αυτό, αφού προσπέρασε στον τελευταίο γύρο τον Nigel Mansell, όταν εκείνος άρχισε να πανηγυρίζει πρόωρα για την επερχόμενη νίκη του και ξέχασε να κατεβάσει σχέση σε μια στροφή...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο sexy μονοθέσια Formula 1 που θυμάμαι

Στους δύο τελευταίους αγώνες της χρονιάς, με το συγκεκριμένο μονοθέσιο έτρεξε ο τότε rookie της Benetton, ο Γερμανός Michael Schumacher. Εγκατέλειψε και στις δύο περιπτώσεις, στην Ιαπωνία από βλάβη στον κινητήρα και στον καταστροφικό αγώνα της Αυστραλίας (που σταμάτησε λόγω κακοκαιρίας στον 17ο γύρο) από έξοδο. Όμως είχε ήδη δείξει τις δυνατότητές του νωρίτερα, όταν στο ντεμπούτο του στο GP Βελγίου, 11ο αγώνα της χρονιάς, είχε κατακτήσει την 7η θέση, ακριβώς πίσω από τον ομόσταυλό του Piquet, ο οποίος τότε οδηγούσε την Β191-02.

Αυτό το μονοθέσιο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί από δύο οδηγούς-θρύλους εκείνη τη χρονιά, έναν στη δύση και έναν στην αυγή της καριέρας του, θα βγει τώρα σε δημοπρασία. Μετά από τη μετατροπή του σε μουσειακό έκθεμα, ύστερα από το τέλος εκείνης της σεζόν, χρειάστηκε να περάσουν 25 χρόνια μέχρι ο σημερινός ιδιοκτήτης του να αποφασίσει να το υποβάλει σε ένα πλήρες rebuild, έτσι ώστε να το κάνει και πάλι μάχιμο, το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 πιο άσχημα μονοθέσια Formula 1 που θυμάμαι

Σήμερα η Benetton B191-02 είναι σε πλήρως λειτουργική κατάσταση, πιστό στις προδιαγραφές του 1991, με εξαίρεση τα μέτρα προστασίας του οδηγού που είναι αναβαθμισμένα, έτσι ώστε να καλύπτει πιο σύγχρονες προδιαγραφές της FIA. Και στις 21 Μαΐου θα επιστρέψει στο Σπα του Βελγίου, με σκοπό να βρει νέο ιδιοκτήτη στη δημοπρασία του οίκου Bonhams. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, όποιος θέλει να αποκτήσει αυτό το κομμάτι της Ιστορίας της F1 θα χρειαστεί να καταβάλει από €750.000 έως €950.000.



[Πηγή: Bonhams]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube