Σε δημοπρασία η Alfa Romeo 6C 2500 S Berlinetta της Clara Petacci [video]

Σε δημοπρασία η Alfa Romeo 6C 2500 S Berlinetta της Clara Petacci [video]

Αυτή η υπέροχη Alfa Romeo 6C 2500 S Berlinetta από την Carrozzeria Touring και αυτοκίνητο της ερωμένης του Benito Mussolini βγαίνει σε δημοπρασία στις 4 Φεβρουαρίου 2015.

H Alfa Romeo 6C 2500 S Berlinetta του 1939 που βλέπετε στις φωτογραφίες αποτελεί δώρο του Ιταλού δικτάτορα Benito Mussolini προς την επίσημη ερωμένη του, Clara Petacci.

Το αμάξωμα του αυτοκινήτου έχει επιμεληθεί η Carrozzeria Touring και χρσιμοποιείτο αποκλειστικά από την Petacci κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνήθως οδηγούμενη από το σοφέρ της Franz Spögler. Αυτός ήταν που επιβεβαίωσε πολλά χρόνια και την αυθεντικότητα όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια των ετών 1939-1945. Ο Spögler επιβεβαίωσε επίσης ότι αυτή η 6C 2500 S ήταν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε κυρίως η Clara Petacci και τα μέλη της οικογενείας της, καθώς επίσης και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγε σε κονβόι από το Μιλάνο αναζητώντας καταφύγιο πέρα από τα ιταλικά σύνορα το 1945.

Ωστόσο, για να θυμηθούμε τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου, η Petacci συνελήφθη από Ιταλούς παρτιζάνους κοντά στη Laco di Como και αργότερα εκτελέστηκε μαζί με τον Benito Mussolini.

Ύστερα από τον πόλεμο, το αυτοκίνητο με το σασί Νο 915033 εστάλη από έναν αξιωματικό του αμερικανικού στρατού στις ΗΠΑ. Τα ίχνη του χάθηκαν και ανακαλύφθηκε μόλις το 1970 σε μια φάρμα στην Πολιτεία της Ν. Υόρκης και απεκαταστάθη πλήρως από τον Francesco Bonfanti, διάσημο ειδικό σε αποκαταστάσεις Alfa Romeo

Η Alfa Romeo 6C 2500 S Berlinetta της Clara Petacci θα βγει σε δημοπρασία στις 4 Φεβρουαρίου 2015 στο Παρίσι, από την RM Auctions. «Ελάχιστα αυτοκίνητα από αυτά που έχουν περάσει από τα χέρια μας έχουν τέτοια ιστορική σημαντικότητα όσο αυτή η Alfa Romeo», δήλωσε ο Augustin Sabatié-Garat, ειδικός της RM Auctions Europe επί των αυτοκινήτων. «Αυτό το αυτοκίνητο είναι επίσης ένα από τα πιο γοητευτικά προ-πολεμικά Grand Touring και υπέροχα απεκατεστημένο από τον κορυφαίο ειδικό της μάρκας, στοιχεία που το κάνουν ένα απίθανο βραβείο για κάθε σοβαρό συλλέκτη», πρόσθεσε ο Sabatié-Garat.

[Πηγή RM Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube