Σε δημοπρασία ένα Ford Sierra RS500 Gr. A του BTCC

Σε δημοπρασία ένα Ford Sierra RS500 Gr. A του BTCC

Το Ford Sierra RS500 που είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του BTCC το 1990, και έχει κάνει ελάχιστους αγώνες έκτοτε, βγαίνει τώρα σε δημοπρασία.

Αυτό το Ford Sierra RS500 ανήκει στη μεγάλη παρέα των επιτυχημένων αγωνιστικών του παρελθόντος που έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα σχεδόν χωρίς να τα έχει αγγίξει ο χρόνος.

Πρόκειται για το αγωνιστικό με το οποίο ο Robb Gravett ως πρώτος οδηγός, πότε με τη βοήθεια του Mike Smith και πότε με του Stig Blomqvist, κατέκτησε τον τίτλο του BTCC το 1990. Εκείνη τη χρονιά το αυτοκίνητο πέτυχε εννιά νίκες, βρέθηκε οκτώ φορές στην pole position και σημείωσε άλλες οκτώ τον ταχύτερο γύρο του αγώνα. Είναι μάλιστα το τελευταίο μιας ολόκληρης γενιάς, αφού από την επόμενη χρονιά οι κανονισμοί άλλαξαν, και τα αυτοκίνητα απέκτησαν δίλιτρο, ατμοσφαιρικό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τρέχουμε στο HTTC 2017 με Ford Sierra [video]

Το συγκεκριμένο Sierra συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα στην Ιταλία το 1991, έχοντας μετατραπεί σε αριστεροτίμονο, αλλά λίγο αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, και παρέμεινε φυλαγμένο σε αποθήκη για παραπάνω από 20 χρόνια. Μέχρι να το ανακαλύψει ο σημερινός ιδιοκτήτης του, το 2014, και να το φέρει πίσω στην πατρίδα του. Αφού φρόντισε να επιστρέψει και το τιμόνι στα δεξιά, και το διακόσμησε με τα original αυτοκόλλητα του 1990, τώρα το βγάζει σε δημοπρασία.

Ο σημερινός κινητήρας του βέβαια, δεν έχει σχέση με το κτηνώδες αγωνιστικό μοτέρ της Mountune, που δούλευε στα 2,5 bar. Είναι ένα νορμάλ μοτέρ RS500, στο οποίο μάλιστα λειτουργούν μόνο τα τέσσερα μπεκ, αφού οι κανονισμοί του ιταλικού πρωταθλήματος Supertourismo απαγόρευαν τη χρήση και των οκτώ. Είναι στο χέρι του αγοραστή να ολοκληρώσει το restoration, και να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην πλήρη, αρχική μορφή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Ιστορία των Ford RS σε εικόνες

Πριν από αυτό, θα πρέπει να έχει καταβάλει βέβαια έως και €250.000 για να το αποκτήσει, σύμφωνα με την εκτίμηση του οίκου Silverstone Auctions. Αν ενδιαφέρεστε, η δημοπρασία Race Retro Competition Car Sale 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube