Το πρώτο μουσείο της Mazda στην Ευρώπη

Το πρώτο μουσείο της Mazda στην Ευρώπη

Η Mazda εγκαινιάζει το πρώτο μουσείο της στην Ευρώπη, το οποίο είναι και το πρώτο εκτός Ιαπωνίας.

Η Mazda είναι τριγύρω για έναν περίπου αιώνα, καθώς η ίδρυση της εταιρείας τοποθετείται στο 1920. Στην πορεία αυτή η ιαπωνική εταιρεία έχει σημαντικά επιτεύγματα να επιδείξει, μοντέλα και τεχνολογίες για τα οποία είναι υπερήφανη.

Δείγματα αυτής της πορείας στο χρόνο μπορεί κανείς να θαυμάσει από κοντά στο Augsburg της Γερμανίας όπου αυτή τη βδομάδα άνοιξε το πρώτο μουσείο της Mazda εκτός Ιαπωνίας και φυσικά το πρώτο στην Ευρώπη, σε συνεργασία με τον τοπικό dealer Auto Frey και την Mazda Γερμανίας.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε Mazda MX-5 1.5 Skyactiv

Μιλώντας στην παρουσίαση του μουσείου, ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mazda Motor Corporation, Akira Marumoto, είπε τα εξης: «Μοναδικά εντυπωσιακό, το πρώτο μουσείο της Mazda εκτός Ευρώπης αντιπροσωπεύει το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Η οικογένεια Frey μοιράζεται με το κοινό την μοναδική της συλλογή από σημαντικά και κλασικά μοντέλα της Mazda, από όλο τον κόσμο».

ΔEITE AKOMH Ένα Mazda 767B από το Le Mans στο γκαράζ σου

Η συλλογή περιλαμβάνει 45 μοντέλα τα οποία πωλούνταν στην Ευρώπη, αλλά και αυτοκίνητα που από αγορές άλλων Ηπείρων. Σημαντικά δείγματα είναι το Cosmo Sport του 1967, το Luce RX87 του 1969 και φυσικά το ομορφότερο ίσως αυτοκίνητο της μάρκας το RX-7 του 1992. Ο αυθεντικά σπορ χαρακτήρας του είχε βρει ιδιαίτερη ανταπόκριση στο κοινό και έγινε το καλύτερα πουλημένο αυτοκίνητο με περιστροφικό κινητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mazda 110S Cosmo Sport 1967-1972 [videos]

Όπως γνωρίζουμε, η αντιπροσωπεία της Mazda στην Ελλάδα έχει κλείσει εδώ και καιρό, από τα πρώτα θύματα της κρίσης στην αγορά αυτοκινήτου. Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα με τον κ. Αρτέμη Ξαγοράρη, υπεύθυνο για την ροή ανταλλακτικών της ιαπωνικής εταιρείας, μάθαμε ότι γίνονται κινήσεις από τη Mazda νοτιοανατολικής Ευρώπης με έδρα στην Αυστρία ώστε η μάρκα να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Σύμφωνα με όσα μας είπε, δεν θα αναλάβει την εισαγωγή κάποια ελληνική επιχείρηση, η αντιπροσωπεία θα προκύψει ως παρακλάδι του γραφείου της Αυστρίας.

[Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube