Προς πώληση το Honda NSX του Ayrton Senna

Προς πώληση το Honda NSX του Ayrton Senna

Ένα από τα τρία Honda NSX που χρησιμοποιούσε ο Ayrton Senna κατά τη συνεργασία του με τη McLaren-Honda πωλείται από τον σημερινό του ιδιοκτήτη.

Αυτό το κόκκινο Honda NSX που οδηγούσε κάποτε ο αείμνηστος Ayrton Senna διατίθεται σήμερα προς πώληση από τον Βρετανό ιδιοκτήτη του, προς £110.000 (€130.000).

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τη McLaren-Honda είχαν παραχωρηθεί στον Ayrton Senna δύο Honda NSX. Το εικονιζόμενο, που είναι μοντέλο του '91, χρησιμοποιούνταν από τον Βραζιλιάνο όταν επισκεπτόταν το σπίτι του στο Algarve της Πορτογαλίας, ενώ είχε και ένα μαύρο στη Βραζιλία. Φαίνεται όμως πως ο φίλος του Antonio Braga του είχε παραχωρήσει άλλο ένα μαύρο, οπότε συνολικά είναι τρία τα Honda NSX που χρησιμοποιούσε ο Βραζιλιάνος.



Το κόκκινο Honda NSX με πινακίδα SX-25-59 πέρασε στην κατοχή ενός τραπεζίτη αρχικά και στον στόλο της αντιπροσωπείας Honda στο Algarve MSCars για τα επόμενα 15 χρόνια, πριν αγοραστεί από τον σημερινό του ιδιοκτήτη τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Βρετανός, μεγάλος φαν του Ayrton Senna, έχει φτιάξει μάλιστα ένα blog στο οποίο περιγράφει αναλυτικά πώς εξακρίβωσε τη γνησιότητα του αυτοκινήτου, παραθέτοντας όλα τα σχετικά έγγραφα.

Όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το κόκκινο Honda NSX του Ayrton Senna θα πρέπει να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στην αγγελία του αυτοκινήτου στο eBay.

[Πηγή: World Car Fans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube