Πωλείται Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Cabriolet 1970

Πωλείται Mercedes-Benz 280 SE 3.5 Cabriolet 1970

Αν είστε φανατικός των κλασικών ανοιχτών Mercedes-Benz, τότε αυτή η ανοιχτή 280 SE 3.5 αξίζει την προσοχή σας.

To κλισέ «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά, βρε παιδάκι μου» στη συντριπτική πλειονότητα μυρίζει ναφθαλίνη και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αλλά όταν έχει να κάνεις με μια χειροποίητη 280 SE Cabriolet των ετών 1969-1971, από τις 1.232 που κατασκευάστηκαν, τότε τα πράγματα αλλάζουν.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο σπάνιο καθώς πρόκειται για ένα από τα 68 δεξιοτίμονα και όπως αναφέρει ο πωλητής, βρίσκεται σχεδόν σε κατάσταση «Concours». Δηλαδή πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο, με τέλεια όψη, στο σωστό χρώμα, με βαφή και χρώμια που καθρεφτίζεσαι πάνω τους, χωρίς ίχνη σκόνης ή βρωμιάς πουθενά και με όλα τα ανταλλακτικά γνήσια και τέλεια συναρμολογημένα και τοποθετημένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz SL 230 1963-1966 [video]

Το αυτοκίνητο διατίθεται στο Ηνωμένο βασίλειο από την Hexagon Classics και πρόκειται για ένα υπέροχο 4θέσιο καμπριολέ του 1970 με υφασμάτινη μαύρη κουκούλα έξι στρώσεων και 4άρι αυτόματο σασμάν για αγχολυτικές βόλτες. Αυτή η 280 SE 3.5 κρύβει κάτω από το καπό της το ολοκαίνουργιο στην εποχή της μεταξένιο μοτέρ V8 με 3,5 χιλιάδες κυβικά και 200 άλογα. Ο πρώτος ιδιοκτήτης κατέθεσε στη Στουτγάρδη έξτρα όβολα, προκειμένου να την εξοπλίσει με προσκέφαλα στα εμπρός καθίσματα και ηλεκτρικά παράθυρα. Οι μαύρες λαμαρίνες της 280 SE 3.5 κάνουν ωραίο κοντράστ με το επίσης έξτρα πληρωμένο κόκκινο δερμάτινο σαλόνι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Mercedes-Benz Cabriolet 220S 1956-1960

Σύμφωνα με τον πωλητή, πρέπει να είναι η μόνη δεξιοτίμονη καμπριολέ 280 SE 3.5 έτοιμη προς διάθεση αυτή τη στιγμή. Και πράγματι, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς, το αυτοκίνητο είναι λες και βγήκε μόλις τώρα από τη γραμμή παραγωγής. Πίσω από αυτό το άψογο αποτέλεσμα βρίσκονται οι άνθρωποι της αυστραλέζικης Sleeping Beauties of Brisbane. Αυτοί ήταν οι υπεύθυνοι για την πλήρη αποκατάσταση του υπέροχου καμπριολέ, επαναφέροντας τη λάμψη του και φροντίζοντας ότι κάθε σύστημα και εξάρτημα λειτουργεί όπως διαφήμιζε η Mercedes-Benz όταν βγήκε το αυτοκίνητο από το εργοστάσιο, πριν από τέσσερις δεκαετίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Mercedes-Benz 190 SL πέρασε τα 60

Η τιμή της είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν αιτήματος και η Hexagon Classics λέει ότι μπορείς να ελέγξεις το αυτοκίνητο στην έκθεσή της, στο κεντρικό Λονδίνο. Πάντως εμείς να σας πούμε ότι μια τέτοια 280 SE 3.5 αγγίζει τις €380.000, ενώ ως μια από τις λίγες δεξιοτίμονες μπορεί να φτάσει και τις 400.

Προφανώς, μια τέτοια τιμή χρειάζεται και χρύσωμα, οπότε το κερασάκι στην τούρτα για το νέο ιδιοκτήτη θα είναι το ορίτζιναλ μάνιουαλ του αυτοκινήτου, καθώς και ένα πλήρες φωτογραφικό άλμπουμ με τη διαδικασία αποκατάστασης. Για να καταλάβεις καλύτερα πώς ήταν πριν έρθει στη σημερινή άψογη κατάσταση.

[Πηγή Hexagon Classics]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube