Πωλείται η υπέροχη Bombshell Betty, έξι φορές κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά [video]

Πωλείται η υπέροχη Bombshell Betty, έξι φορές κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά [video]

Η έξι φορές κάτοχος του ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, Buick Super Riviera του 1952 με το παρατσούκλι «Bombshell Betty»πωλείται έναντι $195.000.

Πολλά, καλά και γρήγορα αυτοκίνητα πωλούνται για πολύ λιγότερα χρήματα από το ισόποσο των 176 χιλιάδων ευρώ που κοστίζει αυτή η Buick, αλλά σαφώς δεν είναι ούτε τόσο γρήγορα ούτε τόσο ιστορικά.

H Buick Super Riviera 1952 διατίθεται προς πώληση από το δεύτερο ιδιοκτήτη της κατά το DuPont Registry και φυσικά δεν έχει έχει καμία σχέση με το τότε αυτοκίνητο παραγωγής. Το μοτέρ της, για παράδειγμα, είναι ένα υπερκυβισμένο 320άρι Fireball με οκτώ κυλίνδρους σε σειρά (το στοκ 5.244 cc), προερχόμενο από την Buick Roadmaster. Το 8κύλινδρο αυτό τέρας αποδίδει ένα σκασμό άλογα, χάρη στις εκτεταμένες βελτιώσεις και στις επεμβάσεις.

Για να ονοματίσουμε μερικές από αυτές τις αναβαθμίσεις, οι κυριότερες είναι τα πιστόνια Arias 11:1, ο συμπαγής εκκεντροφόρος, ο αγωνιστικός τεντωτήρας για την καδένα του εκκεντροφόρου της Oldsmobile, τα αγωνιστικά καρμπιρατέρ Jegs Quick-Fuel 750 cfm (cubic feet per minute –πόση δυνατότητα ροής αέρα έχει ένα καρμπιρατέρ), καθώς και τα υδραυλικά της Wilwood για το συμπλέκτη και τα φρένα. Η μετάδοση, από την άλλη, είναι ένα 4τάχυτο σασμάν Borg Warner του 1960.

Κάτω από το υπέροχο αυτό αμάξωμα, το εμπρός μέρος του σασί είναι ένα Chevrolet Van του 1968 που πατά σε ένα 11ιντσο άκαμπτο άξονα. Το πίσω μέρος προέρχεται από Ford Thunderbird του 1973 που μπορεί να περηφανεύεται για το 9ιντσο διαφορικό του με λόγο 2,73:1. Όλα τα παραπάνω συνδυασμένα κατέστησαν ικανή την Bombshell Betty να σπάσει έξι φορές το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά, όπως όπως μπορείτε είτε να δείτε και στα video.

«Η Betty αποτελείται από κυρίως από ένα Buick Super Riviera του 1952, τελείως παραμορφωμένο και απόκοσμο, μοιάζοντας με κάτι που έχει δραπετεύσει από ταινία «Mad Max». Με το ακατέργαστο ατσάλινο αμάξωμα και το εσωτερικό με ένα μόνο αγωνιστικό κάθισμα, η φουτουριστική αισθητική της Betty υπαινίσσεται την εξεζητημένη εσωτερική λειτουργία της –ενδελεχώς σχεδιασμένη από τον ίδιο τον Brock», αναφέρει η διαφήμιση. Ποιον «Brock;», θα ρωτήσετε. Τον πρώτο ιδιοκτήτη και δημιουργό της, Jeff Brock, που την πούλησε στο τωρινό ιδιοκτήτη πριν από δύο χρόνια.

Ο Peter Lik, διεθνούς φήμης φωτογράφος, από τότε ανέλαβε τη φροντίδα της. Όποιος θα ήθελε να την αναλάβει στη συνέχεια, θα μπορούσε να οδηγήσει Bombshell Betty σε ένα αγώνα στα Bonneville Salt Flats (αρκεί το στρώμα αλατιού να μην λεπτύνει κι άλλο και τα θυμόμαστε μόνο από καρτ ποστάλ), και να τη φροντίσει με τη σειρά του σαν μωρό, αρκεί η τσέπη του να είναι αρκετά βαθιά.

[Πηγή DuPont Registry]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube