Pebble Beach «Best of Show»: Mercedes-Benz S Barker Tourer του 1929 [video]

Pebble Beach «Best of Show»: Mercedes-Benz S Barker Tourer του 1929 [video]

Μια υπέροχη μπλε και ασημί Mercedes-Benz S Barker Tourer του 1929 κατέκτησε το βραβείο «Best of Show» χτες από το απόγευμα στο Pebble Beach Concours d’ Elegance 2017.

To υπέροχο αυτό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του Bruce McCaw, άφησε πίσω του μια πλειάδα συλλεκτικών αυτοκινήτων κύρους που αριθμούσαν τα 200 και είχαν έρθει από κάθε γωνιά της Γης.

Η νίκη της Mercedes-Benz ήταν το επιστέγασμα μιας όμορφης ημέρας που πέρασε γιορτάζοντας με εκατοντάδες κλασικά, συλλεκτικά αυτοκίνητα στη φημισμένη 18th fairway του Pebble Beach Golf Links. O γκρίζος ουρανός χτες, έδωσε τη θέση του σε ένα ηλιόλουστο απόγευμα, γεμίζοντας τη νότια πλευρά της χερσονήσου του Monterey με ενθουσιώδεις παρουσίες με αντίστοιχα ενθουσιώδεις ενδυματολογικές επιλογές, αλλά και διασημότητες, όπως ο πρώην αστέρας του NFL Michael Strahan, ο Jay Leno συν διάσημους οδηγούς αγώνων και στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Και για να πούμε και λίγα λόγια για το αυτοκίνητο, η ιστορία του ξεκίνησε στο Λονδίνο, όπου έφτασε ως Mercedes-Benz Model S Τourer, δηλαδή ρόουντστερ. Γρήγορα όμως αναβαθμίστηκε σε Super Sports (SS) με μεγαλύτερο μοτέρ, ένα κομπρεσοράτο 7λιτρο, 6κύλινδρο σε σειρά. Η επόμενη εργασία που έγινε πάνω του ήταν μια ολοκληρωτική ανακατασκευή από την Barker of London, διεθνούς φήμης καροσερίστα –εξ ου και η ονομασία της. Εκείνη την εποχή, πολλοί καροσερίστες έδιναν τη δική τους εκδοχή στις S και στις SS, όπως ο Sindelfingen, o Saoutchik, οι Erdmann & Rossi, ο Buhne, ο Armbruster.

Ο Francis Curzon, οδηγός αγώνων που κέρδισε τις 24 Ώρες του Le Mans του 1939 ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου, αλλά και ο συνιδρυτής του θρυλικού British Racing Drivers’ Club. Το πανέμορφο μπλε-ασημί ρόουντστερ διαγωνίστηκε στην κατηγορία «Prewar» και λέγεται ότι διατηρεί τα αυθεντικά φανάρια και τις νικελένιες ζάντες του, ενώ τα ασυνήθιστα διαμορφωμένα φτερά και η χαμηλές πόρτες είναι μεταξύ των στοιχείων της ιδιαιτερότητας του ντιζάιν του.  

Το 67ο Pebble Beach Concours d’ Elegance, αυτού που αδιαμφισβήτητα αποτελεί το πιο διακεκριμένο σόου αυτοκινήτων στον κόσμο, απονέμει επίσης διακρίσεις σε μεμονωμένες κατηγορίες αυτοκινήτων και ειδικά γι’ αυτή τη χρονιά περιελάμβανε τις κυριότερες νικητήριες σε αγώνες Ferrari, τα One-Off Speciales της Ferrari και τα American Dream Cars της δεκαετίας του ’60.



Η τελευταία μέρα ξεκίνησε κατά τα ειωθότα πριν από την ανατολή του ηλίου, καθώς εκατοντάδες εγκάρδιοι λάτρεις του κλασικού και όχι μόνο, ήθελαν να δουν τα αυτοκίνητα να περνούν από τη 18η «πλωτή οδό». Με τη δημοφιλέστατη αυτή εκδήλωση να τελειώνει με το νικητή να περνά κατά παράδοση από το σταντ εμπρός από τη θρυλική  Lodge στη Pebble Beach.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube