Όταν η Ford Mustang ενώθηκε με το Volvo 240DL

Όταν η Ford Mustang ενώθηκε με το Volvo 240DL

Ενδιαφέρουσα μίξη ή εφιάλτης; Οίκος αναπαλαίωσης Mustang έφτιαξε ένα ιδιαίτερο shooting brake, το οποίο σήμερα πωλείται στο eBay.

Μια Ford Mustang του 1966 γίνεται shooting brake, αποκτά έναν θηριώδη V8 κάτω από το καπό της και σήμερα πωλείται στο eBay.

Οι περιπτώσεις ιδιοκτητών ιστορικών μοντέλων που ασελγούν πάνω τους με σκοπό να δημιουργήσουν κάτι που ταιριάζει απόλυτα στο προσωπικό τους γούστο δεν είναι σπάνιες. Ένας αμερικανικός οίκος αναπαλαίωσης Mustang είχε στην κατοχή του για 20 χρόνια μια 6κύλνδρη Mustang Coupe του ‘66, πριν αποφασίσει να τη μετατρέψει σε shooting brake.



Η οροφή και η πίσω πόρτα της συγκεκριμένης Mustang προέρχονται από το station wagon Volvo 240 DL. Το καπό με το τεράστιο εξόγκωμα και ο εμπρός προφυλακτήρας προέρχονται από τη Shelby. Το αμάξωμα είναι βαμμένο σε ένα βαθύ βυσσινί χρώμα, ενώ έχει εξαρτήματα από καλογυαλισμένο χρώμιο στη μάσκα και σε πολλά άλλα σημεία του.



Κάτω από το ογκώδες καπό της βρίσκεται ένας V8 8,4 lt ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Ο χώρος αποσκευών είναι μεγάλος, ενώ γίνεται τεράστιος με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος. Στο πλήρως αναπαλαιωμένο εσωτερικό συναντάμε ανέσεις από πιο σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως ηλεκτρικά παράθυρα και air condition, ενώ τα γνήσια αναλογικά όργανα της Mustang έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακές ενδείξεις.



Αυτή η Ford Mustang shooting brake έχει διανύσει μόλις 200 μίλια (320 km) από την ανακατασκευή της, κάτι που είναι εμφανές από το κάτω μέρος, το οποίο είναι εξίσου καθαρό και ανέπαφο με το αμάξωμα. Σύμφωνα με τον πωλητή η ανακατασκευή είχε κοστίσει $120.000 (€87.200). Προς το παρόν η υψηλότερη προσφορά στο eBay φτάνει τα $35.000 (€25.400), τα οποία δεν είναι αρκετά για την απόκτησή της. Προλαβαίνετε...





[Πηγές: eBay, Motor Authority]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube