Οι μαύρες πινακίδες επιστρέφουν στην Καλιφόρνια

Οι μαύρες πινακίδες επιστρέφουν στην Καλιφόρνια

H υπηρεσία ταξινόμησης αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια επαναφέρει τις ιστορικές μαύρες πινακίδες των ’60s για κάθε ενδιαφερόμενο.

Οι Αμερικανοί είναι δεμένοι με την κληρονομιά του ιστορικού αυτοκινήτου, με ένα παρόμοιο τρόπο που οι Ιταλοί είναι δεμένοι με την Alfa Romeo, οι Βρετανοί με τη RR ή οι Γάλλοι με την Delage.

Στην Καλιφόρνια, οι οδηγοί μπορούν πλέον να παραγγείλουν πινακίδες κυκλοφορίας χρυσαφί και μαύρες, ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια απουσίας.   

Στο πνεύμα των Αμερικανών, αλλά επίσης των Ευρωπαίων που έχουν ήδη στα χέρια τους αμερικανικά αυτοκίνητα των ’60s, οι μαύρες πινακίδες κυκλοφορίας με χρυσά γράμματα και αριθμούς ήταν το σύμβολο εκείνης της περιόδου. Ο τύπος αυτών των πινακίδων εξαφανίστηκε το 1969, ύστερα από έξι χρόνια παρουσίας, αφήνοντας στη θέση τους μπλε πινακίδες με χρυσά γράμματα και αριθμούς.   

Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια ύστερα από την εξαφάνιση του συμβόλου αυτού, η καλιφορνέζικη υπηρεσία ταξινόμησης αυτοκινήτων ανακοίνωσε την επιστροφή των ιστορικών αυτών πινακίδων. Οι πρώτοι πελάτες έχουν ήδη παραλάβει τις πινακίδες τους (ύστερα από επιλογή τους) και, όπως και τότε, είναι οι κρατούμενοι της φυλακής του Folsom που τις κατασκευάσουν.

Να θυμίσουμε ότι αυτές οι πινακίδες «πρωταγωνίστησαν» σε πολλά θρυλικά φιλμ, όπως το Bullitt, ταινία απ’ όπου προέρχεται η φωτογραφία του άρθρου. Όλα τα μεγάλα muscle cars, τα κουπέ και οι μεγάλες μπερλίνες που σημάδεψαν τα χρόνια του ’60, είχαν το δικαίωμα σε αυτές τις πινακίδες. Να σημειώσουμε τέλος ότι τα συλλεκτικά αυτοκίνητα δεν είναι τα μόνα που μπορούν να αποκτήσουν τέτοιες πινακίδες, αλλά επίσης και όλα τα υπόλοιπα, καθώς και οι μοτοσικλέτες, καταβάλλοντας 50 δολάρια.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube