Μια σπάνια Porsche 911 RS 2.7 του 1973 βρέθηκε σε αχυρώνα [video]

Μια σπάνια Porsche 911 RS 2.7 του 1973 βρέθηκε σε αχυρώνα [video]

Πρόκειται για την τελευταία δεξιοτίμονη Carrera RS, που ανακαλύφθηκε στο Trinidad και θα αποκατασταθεί πλήρως.

Την αποκατάσταση θα αναλάβει ο κορυφαίος ανεξάρτητος εξειδικευμένος στις Porsche επισκευαστής, η βρετανική Autofarm, που μάλιστα έχει ήδη βρει αγοραστή για το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο.

Η κλασική αυτή Porsche, που πήρε το παρατσούκλι Trinidad RS, έχει αξιοσημείωτη ιστορία, η οποία περιλαμβάνει ασυνήθιστες μετατροπές, τη δολοφονία ενός από τους ιδιοκτήτες της και 40 χρόνια στον ήλιο και τη ζέστη της Καραϊβικής.

Η Porsche κατασκεύασε μόνο 1.500 Carrera RS 2.7 και από αυτές μόλις οι 16 ήταν σε χρώμα Royal Purple (βασιλική πορφύρα). Τα 7 από αυτά τα πορφυρά αυτοκίνητα ήταν δεξιοτίμονα και μόνο ένα, αυτό εδώ, δεν είχε το εμβληματικό σπόιλερ «ουρά πάπιας».

Το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου 1.576 είναι μια εξαιρετικά σπάνια RS 2.7, που είναι και η τελευταία δεξιοτίμονη που κατασκευάστηκε. Πουλήθηκε αρχικά σε πελάτη στη Μ.Βρετανία, το 1973, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Trinidad.

Με τα χρόνια, η Porsche απέκτησε φιμέ τζάμια, πίσω πτέρυγα, ένα χτυπητό εξωτερικό χρώμα καθώς επίσης τιμόνι και καθίσματα που δεν ήταν γνήσια. Μετατροπές που σίγουρα δεν είναι συνηθισμένες σε ένα τόσο σημαντικό αυτοκίνητο. Από κάτω όμως, η RS είναι ένα ακατέργαστο διαμάντι, όπως λέει η Autofarm.

Ο φημισμένος, ειδικός στις Porsche οίκος σχεδιάζει να καταγράψει τη διαδικασία της αποκατάστασης σε μια σειρά από video (δείτε το πρώτο παρακάτω), ώστε όλοι μας να μπορούμε να παρακολουθήσουμε τη σπάνια 911 να επιστρέφει στην αρχική κατάστασή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Την αποκατάσταση μιας παλιάς, πολύτιμης 911 από την Porsche [video]

[Πηγή: Autofarm μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube