Μια μοναδική εκμοντερνισμένη Jaguar Mark 2

Μια μοναδική εκμοντερνισμένη Jaguar Mark 2

Όταν σου αρέσει η Jaguar Mk2 αλλά θα την ήθελες λίγο πιο σύγχρονη μπορείς να βρεις λύση, ειδικά αν είσαι ο αρχισχεδιαστής της Jaguar.

Η συγκεκριμένη Jaguar Mark 2 ανήκει στον Ian Callum, επικεφαλής σχεδιασμού της Jaguar. Και παρότι του άρεσε πολύ η σιλουέτα της ήθελε να προσθέσει μερικές δικές του πινελιές, και να την εφοδιάσει με κάποιες ανέσεις που δεν υπήρχαν 55 χρόνια πριν.

Οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν σχεδιαστεί φυσικά από τον ίδιο τον Ian Callum και τα κομμάτια έχουν κατασκευαστεί από την Classic Motor Cars, στο Bridgnorth της Μ. Βρετανίας. Οι νικελωμένοι προφυλακτήρες της νορμάλ Jaguar Mark 2 έχουν αντικατασταθεί από κάποιους που παραπέμπουν σε πολύ μεταγενέστερα αυτοκίνητα και που δύσκολα θα βρουν φίλους ανάμεσα στους λάτρεις των γνήσιων ιστορικών αυτοκινήτων.

Οι πολυάκτινες ζάντες δεν διαφέρουν σχεδιαστικά από αυτές που φορούσε κανονικά η Jaguar Mark 2, έχουν όμως διάμετρο 17'', ενώ κρύβουν μέσα τους ένα σύγχρονο σύστημα πέδησης με μεγάλους δίσκους. Ο άκαμπτος πίσω άξονας έχει αντικατασταθεί από μια ανεξάρτητη διάταξη, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμιζόμενη και χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 30 mm. Πίσω από τους εμπρός τροχούς υπάρχουν αεραγωγοί για την απαγωγή θερμού αέρα από τον χώρο του κινητήρα. Ο οποίος κινητήρας είναι υπερκυβισμένος στα 4,3 lt, τροφοδοτείται από διπλά καρμπυρατέρ και συνδυάζεται με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο, αντί για το νορμάλ 4άρι.

Ριζικές είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό αυτής της Jaguar Mark 2. Τα σύγχρονα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί προσφέρουν πολύ καλύτερη πλευρική στήριξη και όλο το σαλόνι είναι καλυμμένο από ακριβό δέρμα. Το σύστημα ψυχαγωγίας και πλοήγησης προέρχεται από την Clarion, ενώ έχει τοποθετηθεί σύστημα κλιματισμού και υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι.

Ο Ian Callum δήλωσε πως χρειάστηκαν 18 μήνες για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης, χωρίς όμως να κάνει λόγο για το κόστος του εγχειρήματος. Πάντως παρότι αυτή η Jaguar Mark 2 έχει δεχθεί τόσες επεμβάσεις ίσως στο μέλλον να αξίζει και περισσότερο από πολλές απείραχτες Mark 2, λόγω του ιδιαίτερου ιδιοκτήτη και εμπνευστή της.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube