Μια Ferrari 330GTC σε υπέροχο Nocciola

Μια Ferrari 330GTC σε υπέροχο Nocciola

Η 330 δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε «φτιαγμένη για φανατικούς με το αυτοκίνητο», αλλά φτιάχτηκε σαφώς για «φανατικούς με τον εαυτό τους». Αλλά τι χρώμα!

Το ξαναείπαμε. Η 330GTC, πόσω μάλλον μια 330GTS, δεν ήταν αυτό που θα γύρευε ο φανατικός της φίρμας. Με σχετικά αδύναμη προσωπικότητα για αυτοκίνητο του Maranello, έστω και μεγάλου τουρισμού, έθελγε τύπους που ασχολούνταν πολύ με την εικόνα τους. Για τους άλλους υπήρχε η 275 GTB.

Αυτή εδώ όμως είναι το χρώμα που την κάνει να ξεχωρίζει. Δεν είναι το κλασικό κόκκινο, δεν είναι γκρι, άσπρη ή μπλε. Άφησε πίσω της το Maranello σε αυτό το υπέροχα γλυκερό Nocciola και το πρώτο αφεντικό της στην Ιταλία την κράτησε έτσι. Μέσα στα επόμενα χρόνια άλλαξε πέντε ιδιοκτήτες, όλους στην Ιταλία, μέχρι να φύγει από τη χώρα το 1971.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο πέρασε τον Ατλαντικό, καταλήγοντας στις ΗΠΑ, όπου ξαναβάφτηκε πράσινη και αργότερα κόκκινη. Ευτυχώς, ο προτελευταίος ιδιοκτήτης της, το 2014 την επανέφερε στο εργοστασιακή επιλογή χρώματος που συνοδεύτηκε από μηχανική και κοσμητική εκτεταμένη αποκατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 330GTC 1966-1968

Το αυτοκίνητο υπέστη εκ νέου εκτεταμένη μηχανολογική αποκατάσταση από το σπεσιαλίστα Bob Houghton στη Βρετανία που χρηματοδότησε ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας Jörn Rausing που την αγόρασε το 2015. Και πλέον αυτή η 330GTC είναι πιστοποιημένη το τμήμα Ferrari Classiche, μέσω του οποίου ο κατασκευαστής βεβαιώνει την ιστορική ακρίβειά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ferrari 275 GTB 1964-1968

Το αυτοκίνητο, σε κατάσταση «Concours» πια θα βγει σε δημοπρασία σε δύο μήνες στη Villa Erba στη Lago di Como, κατά τη διάρκεια του Concorso d’ Eleganza Villa d’ Este. Η τιμή της υπολογίζουμε ότι θα κινηθεί ανάμεσα στις 680 με 750 χιλιάδες ευρώ.

Εσείς πάντως θαυμάστε την μέσα από τις φωτογραφίες του Tom Gidden για τους RM Sotheby's.

[Πηγή RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube