'Vette για υπέρ-ήρωες [video]

'Vette για υπέρ-ήρωες [video]

Εάν είστε αδηφάγος τύπος κόμικ και αυτοκινητάνθρωπος, αυτή η Corvette του ’62 σας περιμένει για καμιά 70αριά χιλιάδες δολάρια.

Η Chevrolet Corvette του 1962 που βλέπετε, γνωστή και ως «Lola» είναι το κλασικό ρόουντστερ που οδηγεί ο πράκτορας Phil Coulson στους Agents of S.H.I.E.L.D.

Και για όσους δεν γνωρίζουν τον Philip Coulson, να πούμε ότι είναι ανώτερος πράκτορας της υπηρεσίας αντικατασκοπείας S.H.I.E.L.D., χαρακτήρας στα ομώνυμα φιλμ και στις τηλεοπτικές σειρές της MCU. Αυτό το αυτοκίνητο λοιπόν, θα μπορούσε να γίνει δικό σας με το κατάλληλο τίμημα.

Στο αυτοκινητικό κομμάτι, από τις 14.531 Corvette που έφτιαξε η Chevrolet το 1962, αυτή είναι μία από τις μόλις 1.918 που εφοδιάστηκαν εκείνη τη χρονιά με σύστημα ψεκασμού. Αλλά προφανώς, η διασημότητα του μοντέλου έχει να κάνει με το ρόλο του ως του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο πιο δημοφιλής υπέρ-ήρωας της τηλεοπτικής σειράς της Marvel Cinematic Universe.

H φανταστική τηλεοπτική ιστορία λέει ότι ο Coulson έχει κληρονομήσει το αυτοκίνητο από τον πατέρα του και οι δύο τους έχουν δεσμευτεί για τη συντήρησή του από την παιδική ηλικία του πράκτορα. Και χάρη στον Howard Stark, έναν ακόμη χαρακτήρα της σειράς, είναι γεμάτο με βελτιώσεις -από ένα πρώιμο σύστημα GPS και ένα αλεξίσφαιρο παρμπρίζ μέχρι πολυβόλα στους προβολείς και την ικανότητα να πετά.

 

Στην πραγματικότητα όμως, αυτή η κλασική ’Vette δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω. Αντ’ αυτών, το υπέροχο αυτό κόκκινο ρόουντστερ έρχεται με εργοστασιακό hardtop, υποβοηθούμενα φρένα, ραδιόφωνο AM και να σημειώσουμε ότι ήταν η τελευταία Corvette με έξτρα την ηλεκτρική λειτουργία στην κουκούλα. Για την κίνησή της, κάτω από το καπό φρόντιζε ένα small block V8 με 327 cu.in. ή 5.360 cc. To καρμπιρατεράτο μοντέλο έβγαζε 340 άλογα, αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με το FI που ανεβάζει την ισχύ στους 360 ίππους.

 

Αλλά το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι το αυτοκίνητο είναι διαθέσιμο να το «χτυπήσεις» σε δημοπρασία στο Auburn της Indiana, στο τέλος του άλλου μήνα (31 Αυγούστου έως 3 Σεπτεμβρίου) σε τιμή που εκτιμάται από τις 70 έως τις 80 χιλιάδες δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube