Μια Alfa Romeo Montreal του ’72 ψάχνει για σπίτι

Μια Alfa Romeo Montreal του ’72 ψάχνει για σπίτι

Βαφτισμένη «Montreal» διότι απλώς το πρωτότυπό της εμφανίστηκε στην Expo ’67, στο Montreal, τη χρονιά που γιορταζόταν η εκατονταετηρίδα του Καναδά,  αυτή η κλασική Alfa Romeo θα κατακυρωθεί από €37.900 έως €43.800.

Παρόλο που το αυτοκίνητο κυκλοφόρησε στην αγορά της Βρετανίας έχουμε να κάνουμε με ένα αριστεροτίμονο αυτοκίνητο –μόνο 155 από τις 3.925 Montreal ήταν δεξιοτίμονες. Τη συντήρηση του αυτοκινήτου είχε αναλάβει προσωπικά ο ιδιοκτήτης που ήταν μηχανικός και στα 42 χρόνια της ζωής της δεν αποκαταστάθηκε ποτέ πλήρως.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, για να φρεσκάρουμε τη μνήμη σας, έχουμε να κάνουμε με ένα κινητήρα 2.593 cc σε διάταξη V8 με γωνία 90ο, ξηρό κάρτερ, διπλούς εκκεντροφόρους επικεφαλής σε κάθε πλευρά, διπλή ηλεκτρονική ανάφλεξη και μηχανικό ψεκασμό από τη SPICA, κομπλαρισμένο σε ένα 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ZF και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Το μοτέρ απέδιδε 197 ίππους στις 6.400 rpm και έδινε στο αυτοκίνητο επιτάχυνση 0-100 σε 7,7” και τελική 219 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ DRIVE Legends: Alfa Romeo Montreal 1970-1977

Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ο αναξιόπιστος ψεκασμός της SPICA αντικαταστάθηκε από τέσσερα διπλά καρμπιρατέρ για περισσότερη αξιοπιστία(!), ενώ φορά και κιτ κρατήματος της Harvey-Bailey.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι όταν παρουσιάστηκε η Montreal στις αρχές του 1970, ήταν ένα αυτοκίνητο που στοίχιζε παραπάνω από μια Jaguar E-type ή μια Porsche 911.  

Συνολικά, οι Classic Car Auctions ανακοινώνει ότι αυτή η Alfa Romeo Montreal του 1972 σκοράρει 76 πόντους από τους 135 που είναι το άριστα. Μια βαθμολογία που το φέρνει σε επίπεδο κατάστασης «καλό». Πάντως, η τιμή που δίνουν οι Classic Car Auctions είναι περισσότερο η τιμή ενός κομματιού που αξιολογείται ως «αποδεκτό», παρά ένα «καλό» που στο χρηματιστήριο των κλασικών κοστίζει γύρω από τις 56 χιλιάδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube