Μια Alfa Romeo GTV γίνεται… SUV

Μια Alfa Romeo GTV γίνεται… SUV

Δεν είναι η πρώτη μετατροπή σπορ μοντέλου σε crossover που βλέπουμε, όμως όταν πρόκειται για μια Alfa Romeo GTV του 1974, μήπως είναι ιεροσυλία;

Είναι κατανοητή η ανάγκη κάποιων να φτιάξουν κάτι αφενός ξεχωριστό, αφετέρου φτιαγμένο από τους ίδιους, όμως είναι σίγουρο ότι το αποτέλεσμα δεν θα αρέσει σε όλους.

Μια μόδα που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους, κυρίως στις ΗΠΑ, είναι η μετατροπή κλασσικών σπορ μοντέλων σε εκτός δρόμου οχήματα, με τις κατάλληλες μετατροπές στην ανάρτηση και την τοποθέτηση μεγάλων τροχών με λάστιχα Αll Τerrain. Σχετικά συνηθισμένα πειραματόζωα για τέτοιες επεμβάσεις είναι οι παλιές Porsche 911 αλλά και τα Mazda MX-5, όπως έχουμε δει. Κάθε τόσο όμως εμφανίζεται και κάτι εντελώς νέο σε αυτό τον χώρο, όπως αυτή η Alfa Romeo… SUV που μόλις εντοπίσαμε.

Αρχικά το αυτοκίνητο ήταν μια Alfa Romeo 2000 GT Veloce του 1974, η οποία είχε παρόμοια μοίρα με αρκετές του είδους της. Ο βελτιωμένος κινητήρας με την υψηλή συμπίεση για βέλτιστη απόδοση είχε εθιστικό ήχο, και σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη, σπορ ανάρτηση την είχε κάνει απολαυστική στις βουνίσιες διαδρομές της California, στις οποίες σύχναζε ο ιδιοκτήτης της, Iliya Bridan. Μέχρι που μια μέρα, η πτώση από τον γερανό της οδικής βοήθειας που τη μετέφερε στο συνεργείο, προκάλεσε αρκετές ζημιές στο πίσω μέρος της, στον κινητήρα και σε άλλα εξαρτήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Porsche 911 GT3 με V8 από Corvette

Ο Bridan δεν ικανοποιήθηκε από την αποζημίωση της ασφαλιστκής, οπότε πήρε την απόφαση να μην επαναφέρει το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση, αλλά να φτιάξει κάτι πιο πρόχειρο, πλην όμως μοναδικό. Έτσι ετοίμασε μια custom ανάρτηση με μεγαλύτερη διαδρομή και τοποθέτησε τα μεγαλύτερης διαμέτρου λάστιχα που μπορούσαν να χωρέσουν (;) μέσα στους θόλους της Alfa. Με το τρακαρισμένο πίσω μέρος του αυτοκινήτου ούτε καν ασχολήθηκε. Η συνταγή ολοκληρώθηκε με την σχάρα οροφής, η οποία φιλοξενεί έναν εφεδρικό τροχό και δύο μπιτόνια με βενζίνη.



Με το χαμηλό βάρος και την μεγάλη απόσταση από το έδαφος, οι εκτός δρόμου ικανότητες αυτής της Alfa δεν πρέπει να είναι άσχημες, παρά τη μετάδοση της κίνησης μόνο πίσω, προφανώς. Και το σίγουρο είναι ότι τραβάει τα βλέμματα σαν μαγνήτης σε κάθε της βόλτα στους δρόμους της California, αλλά και στο Instagram, όπου ανεβαίνουν οι φωτογραφίες της. Το ερώτημα είναι αν οι θεατές την κοιτούν με θαυμασμό ή… με οίκτο.

[Πηγή: Classic Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube