Μια Alfa Romeo 8C Spider του ’39 θα πιάσει έως και $25 εκατ.

Μια Alfa Romeo 8C Spider του ’39 θα πιάσει έως και $25 εκατ.

Μια σπάνια και πανέμορφη Alfa Romeo θα δημοπρατηθεί στη δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s στο Monterey, στις 20 Αυγούστου.

Το πλήρες όνομά της είναι Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider by Touring και, αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, πρόκειται να γίνει το ακριβότερο προπολεμικό αυτοκίνητο, αλλά και η ακριβότερη Alfa του κόσμου.

Τη δεκαετία του ’30, η Alfa Romeo 8C 2900 θεωρούνταν το πιο προηγμένο σπορ αυτοκίνητο παραγωγής, αφού οδηγικά ήταν πολύ καλύτερη από αυτοκίνητα όπως η Mercedes-Benz 540K και τα Duesenberg της εποχής. Ο κινητήρας της συγκεκριμένης 8C του 1939 είναι ένας 8κύλινδρος σε σειρά με δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και δύο μηχανικούς υπερσυμπιεστές τύπου Roots, που από 2.905 cc αποδίδει 180 PS.

Διαθέτει 4άρι κιβώτιο, διπλά ψαλίδια εμπρός και ταμπούρα σε όλους τους τροχούς. Το πανέμορφο αμάξωμα είναι σχεδιασμένο από την Carrozzeria Touring και κατασκευασμένο με τη μέθοδο Superleggera, δηλαδή έναν σκελετό από λεπτούς, κούφιους σωλήνες και από πάνω λεπτά αλουμινένια πάνελ. Σήμερα υπάρχουν καταγεγραμμένα μόνο 12 τέτοια αυτοκίνητα, και το συγκεκριμένο είναι μέρος της συλλογής του Sam και της Emily Mann. Είναι σε άριστη κατάσταση, γι' αυτό και αναμένεται να βρει αγοραστή με $20-25 εκατ. (€18-22,5 εκατ.).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα στη δημοπρασία του Amelia Island

Η δημοπρασία που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την Alfa Romeo 8C 2900B Lungo Spider by Touring θα γίνει από τον οίκο RM Sotheby’s στο Monterey, στις 20 Αυγούστου.

[Πηγή RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube