Mercedes-Benz 300 SL του 1954 βελτιωμένη από την AMG (!)

Mercedes-Benz 300 SL του 1954 βελτιωμένη από την AMG (!)

Μια 300 SL που από κάποιους θα θεωρηθεί ενδιαφέρον πείραμα και από άλλους ιερόσυλη καγκουριά βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Auctions.

Μια από τις συνολικά 11 Mercedes-Benz 300 SL που είχαν εκμοντερνιστεί επίσημα από την AMG από το 1996 ως το 2009, με σύγχρονο κινητήρα, ανάρτηση και φρένα, βγαίνει στο σφυρί τον ερχόμενο Μάιο.

Οι περισσότεροι φίλοι των κλασσικών αυτοκινήτων τα προτιμούν όσο πιο original γίνεται, χωρίς μεταγενέστερες επεμβάσεις. Όχι όμως και ο σουλτάνος του Μπρουνέι, γνωστός για την προτίμησή του στη διαφορετικότητα αντί για τη γνησιότητα. Αυτός λοιπόν ήταν που ζήτησε από την AMG στα μέσα της δεκαετίας του '90 να του εκσυγχρονίσει μια Mercedes-Benz 300 SL Gullwing και μια Roadster. Και οι τεχνικοί της AMG υπάκουσαν στις προσταγές του σουλτάνου αφήνοντας στην άκρη την ιστορική αξία αυτών των μοντέλων.



Η AMG αντικατέστησε τον κινητήρα της 300 SL με έναν σύγχρονο V8 6.000 cc που αποδίδει 380 PS, ενώ ένα αυτόματο 4άρι κιβώτιο μπήκε στη θέση του εργοστασιακού χειροκίνητου. Η πίσω ανάρτηση αντικαταστάθηκε με μια σύγχρονη διάταξη πέντε συνδέσμων, ενώ τοποθετήθηκαν αμορτισέρ της Bilstein και δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς καθώς και υδραυλική υποβοήθηση στο τιμόνι. Οι ζάντες έχουν διάμετρο 17'' και προέρχονται από τη Mercedes-Benz C36 AMG, ενώ ντύνονται με σύγχρονα χαμηλοπρόφιλα λάστιχα.



Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο εσωτερικό το οποίο είναι ντυμένο με δέρμα Nappa και alcantara. Το τιμόνι προέρχεται από κάποια Mercedes-Benz της δεκαετίας του '90 και το ηχοσύστημα κρύβει ένα 6δισκο CD-changer, παρότι φαίνεται ίδιας ηλικίας με το αυτοκίνητο. Ίδιες ή αντίστοιχες επεμβάσεις δέχτηκαν συνολικά 11 Mercedes-Benz 300 SL, οκτώ Gullwing και τρεις Roadster, από το 1996 ως το 2009. Το κόστος της βελτίωσης ξεπερνούσε το €1 εκατ. για καθεμιά τους. Πέντε από αυτές φτιάχτηκαν για τη βασιλική οικογένεια του Μπρουνέι. Και μια θα βγει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Auctions στο Μονακό τον ερχόμενο Μάιο.



Ποιος ξέρει, ίσως η Mercedes-Benz προχώρησε στην αναβίωση της 300 SL με την SLS AMG για να δώσει μια άλλη διέξοδο στον σουλτάνο του Μπρουνέι και τους ομοίους του πριν την πληρώσουν και άλλα ιστορικά μοντέλα...

[Πηγή: Worldcarfans, RM Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube