Το λαχείο της εβδομάδας: Lancia Delta 1.5 LX του 1982

Το λαχείο της εβδομάδας: Lancia Delta 1.5 LX του 1982

Δεν σου φτάνουν τα φράγκα για μια Delta Integrale; Σου βρήκαμε τη συνυφάδα της, μια Delta 1.5 LX του 1982 με €254!

Αυτή η Lancia Delta 1.5 LX αγοράστηκε λοιπόν από το πρώτο ιδιοκτήτης έναντι 9.744.915 ιταλικών λιρών (λιρέτα ελληνιστί) από την Concessionaria Ferrari Pietro, στη βόρειο Ιταλία. 

Βέβαια για την τιμή που αναφέρεται στην αγγελία έχουμε μια μικρή αμφιβολία, καθώς μια Delta 1.5 LX επισήμως κόστιζε 11.700.000 λίρες το 1982, εκτός κι αν την αγόρασε μεταχειρισμένη.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κυκλοφορία και οδηγείτο καθημερινά μέχρι το 2004. Έκτοτε και μέχρι το 2010 ο ιδιοκτήτης τo παρόπλισε και τελικά τo πούλησε στο δεύτερο. Ο άνθρωπος δεν πήρε γουρούνι στο σακί, καθώς ήταν ο γιος του ντίλερ που ήξερε το ιστορικό συντήρησης του αυτοκινήτου και που τη φρεσκάρισε στο ορίτζιναλ χρώμα της, Beige Chiaro Metallizzato -μια από τις τρεις μεταλλικές αποχρώσεις της διατιθέμενης παλέτας.

Ως έκδοση LX, η Delta μας ήταν το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας του ’82, με εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, φιμέ τζάμια, νικελένιες διακοσμήσεις, 14άρες ζάντες ελαφρού κράματος και μάλλινη ταπετσαρία σε σχέδιο του Ermenegildo Zegna.

Κάτω από το καπό μην περιμένετε θαύματα. Ο καρμπιρατεράτος 1.500άρης κινητήρας είναι ο υπερκυβισμένος 1.300άρης του FIAT 128, με 5άρι σασμάν που στέλνει την κίνηση εμπρός. Να θυμίσουμε ότι το μοτέρ αυτό, με 1 ΕΕΚ, αποδίδει ή τουλάχιστον απέδιδε 85 άλογα.  

Ενώ να σημειώσουμε ότι πριν από δύο μήνες ο πωλητής φόρεσε στο αυτοκίνητο ένα σετ καινούργια λάστιχα Toyo, καινούργια αμορτισέρ, αντικατέστησε το υγρό ψύξης και γενικά έκανε ένα γενναίο φρεσκάρισμα στο αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο διατίθεται από έναν Ιταλό ντίλερ, χωρίς τιμή εκκίνησης και με όλες τις αποδείξεις από τις πρόσφατες επισκευές, το ορίτζιναλ εγχειρίδια χρήσης ένα πλήρες ιστορικό συντήρησης και τίτλο ιδιοκτησίας. Τα χιλιόμετρα που γράφει το κοντέρ είναι 25.124, αλλά προφανώς το πενταψήφιο μηχανικό οδόμετρο έχει γυρίσει τουλάχιστον μία φορά.

Ο πωλητής που βρίσκεται στην Agliana της Pistoia, στην Τοσκάνη, αναφέρει ότι το αυτοκίνητο πέρασε πρόσφατα KTEO και μπορεί να οδηγηθεί άμεσα. Και ακόμη ότι είναι διατεθειμένος να βοηθήσει με τη μεταφορά ή τη φόρτωση.     

Βιαστείτε! Η υποβολή προσφοράς λήγει σε πέντε ημέρες και η τρέχουσα προσφορά είναι $300. Δηλαδή, 254 ευρώ, αλλά αναγράφεται σε δολάρια μιας και την αγγελία τη βρήκαμε στο Bring a Trailer

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube