Ευκαιρία: Η Mercedes του Χίτλερ βγαίνει στο σφυρί!

Ευκαιρία: Η Mercedes του Χίτλερ βγαίνει στο σφυρί!

Είναι θωρακισμένη και, αν αφήσετε φράντζα και μουστακάκι, θα μπορείτε να την οδηγείτε ανοιχτή χαιρετώντας με το δεξί χέρι τεντωμένο.

Τώρα που πήρατε το δώρο των Χριστουγέννων και άλλα φακελάκια από συγγενείς, είναι ευκαιρία να κάνετε μια επένδυση.

Έχετε ακόμα τρεις εβδομάδες για να το αποφασίσετε και να πάτε στο Scottsdale της Arizona όπου στις 17 Ιανουαρίου θα γίνει η δημοπρασία της Worldwide Auctioneers.

Εκεί λοιπόν –και ανεξαρτήτως πολιτικών και κοινωνικών πεποιθήσεων– θα μπορείτε να χτυπήσετε την ανοιχτή Mercedes 770K Grosser Offener Tourenwagen του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ.

Ο οίκος δημοπράτησης λέει ότι η συγκεκριμένη Mercedes-Benz είχε παραγγελθεί από τον σοφέρ του Χίτλερ και αξιωματικό των SS, Erich Kempka. Χρησιμοποιήθηκε από τους Ναζί σε πολλές παρελάσεις της «χρυσής» περιόδου 1939-1941, μεταφέροντας τον Χίτλερ και επισκέπτες αξιωματούχους άλλων κρατών.

Για να προστατεύει τον Führer από τυχόν επιθέσεις αντιφρονούντων (αν υπήρχαν…), η Mercedes είχε –και έχει ακόμη– θωράκιση στις πλευρές και το κάτω μέρος της. Έχει επίσης αλεξίσφαιρο παρμπρίζ κι ένα ανασυρόμενο προστατευτικό φράγμα πίσω από τα καθίσματα.

Ο κινητήρας είναι ένας 8κύλινδρος σε σειρά 7,7 λίτρων με μηχανικό υπερσυμπιεστή (κομπρέσορα) που αποδίδει 230 ίππους και τους στέλνει στους πίσω τροχούς μέσα από ένα χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

Όταν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε, οι Σύμμαχοι πήραν τη Mercedes του Αδόλφου κι από τότε έχει συντηρηθεί σε άψογη κατάσταση.

Η Worldwide Auctioneers σκοπεύει να δώσει το 10% του ποσού από την πώληση του αυτοκινήτου για εκπαιδευτικούς σκοπούς σχετικούς με το Ολοκαύτωμα, ώστε να συμβάλει στο να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο (λέμε τώρα…).

[Πηγή: The Sun]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube