Έσπασε τα ταμεία μία από τις πέντε Aston Martin DBR1

Έσπασε τα ταμεία μία από τις πέντε Aston Martin DBR1

Με $22,5 εκατ. η Aston Martin DBR1 και μάλιστα η #1/5 έγινε το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο της Ιστορίας.

Στη δημοπρασία του Monterey και από τον οίκο RM Sotheby’s,  αυτή η υπέροχη Aston Martin DBR1 βρήκε νέο σπίτι έναντι τιμής που την καθιστά το ακριβότερο βρετανικό αυτοκίνητο όλων των εποχών.

Όταν το σφυρί του δημοπράτη κατακύρωσε το αυτοκίνητο στον πλειοδότη, το ταμπλό έγραφε 22,6 εκατομμύρια δολάρια. Και όχι αδίκως. Μια θρυλική παρουσία, καθώς θα μπορούσαμε να τη χαρακτηρίσουμε ως την «πιο σημαντική Aston Martin που κατασκευάστηκε ποτέ». Πρόκειται για ένα από τα πέντε συνολικά εργοστασιακά δείγματα και είναι αποκατεστημένη άψογα, με σωστό για την περίοδο αναπαραγμένο κινητήρα, «χτισμένο» από την R.S. Williams, αλλά δίνεται με έξτρα και το δικό του κινητήρα.

Η DBR1 έφερε πίσω στη Βρετανία μια νίκη γενικής στο Nürburgring το 1959 και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εμπλοκή της Aston Martin στο World Sportscar Championship το 1959. Θρύλοι όπως ο Carroll Shelby, ο Reg Parnell, ο Roy Salvador και ο Stirling Moss πήραν στα χέρια τους το τιμόνι αυτής της εμβληματικής Aston, εδραιώνοντας τη θέση της στην αγωνιστική ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Τα 12 πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν σε δημοπρασία

Τα $22,5 εκατομμύρια που καταβλήθηκαν της δίνουν λοιπόν τον τίτλο του πιο ακριβού βρετανικού αυτοκινήτου που μέχρι τώρα ανήκε σε μια Jaguar D-type του 1955. Η Jag είχε ανεβάσει τον πήχη στα $21,8 το 2016. Η μάχη για το αυτοκίνητο ήταν σκληρή, με δύο ενδιαφερόμενους να ανεβάζουν το κοντέρ για σχεδόν επτά λεπτά, πριν ένας ιδιώτης συλλέκτης παρέμβει τηλεφωνικά και φύγει με την DBR1.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ H Aston Martin DB4 GT στην παραγωγή ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το 1963

[Πηγή RM Sotheby’s]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube