Επίσημη γιορτή για τα 40 χρόνια του Ford Fiesta

Επίσημη γιορτή για τα 40 χρόνια του Ford Fiesta

Ο εορτασμός για 40χρονα του Fiesta που έγινε στη Βρετανία περιελάμβανε συμβολικά και 40 κλασικά κομμάτια του ιστορικού σουπερμίνι, αλλά και άλλα ιστορικά Ford.

Ο σπέσιαλ εορτασμός στο Ford Summer Festival για τα 40 χρόνια του σουπερμίνι του Μπλε Οβάλ συστάθηκε από ένα κονβόι κλασικών και σύγχρονων Fiesta που ξεκίνησε από το Dagenham στην Αγγλία και κατέληξε στο Brighton Racecourse για την πατροπαράδοτη κοπή της τούρτας.

Τα 40 Fiesta της φιέστας οδηγήθηκαν από ιδιοκτήτες, εργαζομένους στη Ford και επιλεγμένους αυτοκινητικούς δημοσιογράφους. Στην εκδήλωση έκαναν την εμφάνισή τους κάποια σπέσιαλ κομμάτια, περιλαμβανομένου ενός ST200, ενός σπάνιου Fiesta Mk1 Van, ενός Fiesta Fly Crayford κάμπριο και του τελευταίου Fiesta που άφησε πίσω του τη γραμμή παραγωγής στο Dagenham.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Ford Fiesta ST200

Στο στόλο των κλασικών αυτοκινήτων της Ford, εξάλλου, μόλις μια ημέρα πριν από την εκδήλωση, προστέθηκε ένα ασημένιο Fiesta Mk4 που δώρισε στην εταιρεία ο ιδιοκτήτης του με μόλις 22.000 μίλια στο οδόμετρο. Η Ford έφερε επίσης ένα ζευγάρι από άψογα διατηρημένα Mk1, ένα Fiesta Mk2 με 17.000 μίλια στο οδόμετρο και δύο αυθεντικά, στην αρχική κατάστασή τους και χωρίς να έχουν υποστεί αποκατάσταση XR2. Το ένα τους μάλιστα οδηγήθηκε από τον εκλέκτορα του ευρωπαϊκού Car of the Year που το είχε οδηγήσει και όταν ήταν καινούργιο.

«Το φεστιβάλ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τη Ford να γιορτάσει τα 40 χρόνια ενός από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα μας και είμαστε ευτυχείς που έχουμε μια τέτοια απίστευτη προσέλευση Fiesta αυτή την ημέρα», δήλωσε η Katherine Chappell, επικεφαλής εκδηλώσεων της Ford.

[Πηγή Ford]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube