Ένα Nissan Z που το παίζει Ferrari GTO

Ένα Nissan Z που το παίζει Ferrari GTO

Δεν έχετε τα 50 εκατομμύρια για μια αυθεντική 250 GTO; No problem: μπορείτε να κάνετε το εφέ με 25 ψωροχιλιάρικα

To πρώτο Datsun -και κατόπιν Nissan- Z είναι από μόνο του ένα classic, με την αρρενωπή γραμμή του, τον 6κύλινδρο κινητήρα και την πίσω κίνηση. Όμως το συγκεκριμένο δεν ήταν ευχαριστημένο με τον εαυτό του και αποφάσισε να το παίξει Ferrari GTO.

Πρόκειται για ένα 280Ζ του 1978 που έχει μετατραπεί σε ρέπλικα της σπάνιας κλασικής Ferrari Gran Turismo Omologata του 1962-’64, που είχε κατασκευαστεί σε μόλις 39 κομμάτια για να πάρει «ομολογκασιόν» (πιστοποίηση) για αγώνες στην κατηγορία GT Group 3.

Καινούργια, πριν μισό (και) αιώνα, η GTO κόστιζε $18.000 στις ΗΠΑ. Το 2013, ο Αμερικανός συλλέκτης Paul Papalardo αγόρασε μία σε δημοπρασία αντί $52.000.000!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Αυτή η Ferrari 250 GTO μπορεί να γίνει το πιο ακριβό αυτοκίνητο του κόσμου

Το δέλεαρ για τον κατασκευαστή της ρέπλικα ήταν ως εκ τούτου μεγάλο. Και η δουλειά που έβαλε, πολλή. Η αγγελία στο Carsforsale.com δεν αναφέρει τιμή, αλλά το CarBuzz εκτιμά ότι θα πουληθεί κάπου $30.000 (€25.800).

Κατά τη γνώμη μας, τα αξίζει. Το εξωτερικό αμάξωμα δείχνει πολύ καλοφτιαγμένο, έχει γίνει και κάποια προσπάθεια στο εσωτερικό, τουλάχιστον με τα χρώματα και τα αυτοκόλλητα, ενώ και ο κινητήρας γράφει πάνω στο καπάκι… Ferrari”.

Αν το ψάξει κανείς δεν θα ξεγελαστεί, αλλά όταν κυκλοφορείτε με τη Nissari” σίγουρα θα κάνετε εντύπωση. Και δεν θα περνάτε άσχημα, αφού ο 6κύλινδρος 2.8 έχει δύναμη και ροπή, και θα αλλάζετε τις ταχύτητες όπως πρέπει, με το χέρι, αν και με λεβιέ χωρίς «χτένι»…

Αν ξέρετε τι παίρνετε, σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε.

[Πηγή: Carsforsale μέσω CarBuzz]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Συγκέντρωση 20 Ferrari 250 GTO στο Maranello [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube