Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: 70 χρόνια Ferrari

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου: 70 χρόνια Ferrari

Από την 1η Οκτωβρίου, το μουσείο θα γιορτάζει τα 70 χρόνια της Ferrari, παράλληλα με τα 60 χρόνια του FIAT 500 και τα 60 του NSU Ro80.

Από την ερχόμενη εβδομάδα, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου θα διοργανώσει με τον δικό του τρόπο τα 70ά γενέθλια της Ferrari.

Η προσωρινή έκθεση που θα εγκαινιαστεί την 1η Οκτωβρίου θα τιμά την εταιρία που έχει γίνει θρύλος και έχει δημιουργήσει διαχρονικά πιστούς οπαδούς σε ολόκληρη την υφήλιο, χάρη στις διακρίσεις της στους αγώνες αυτοκινήτου και τα πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητά της. Άλλωστε μια Ferrari είναι πλέον το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο, αφού μια αγωνιστική 250 GTO του 1962, έφτασε προ τριετίας σε δημοπρασία αντί €35.000.000, ενώ το επόμενο εξάμηνο πιθανολογείται ότι θα δημοπρατηθεί μία ακόμη, με τιμή που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα €50.000.000. Στην έκθεση των 70 ετών της Ferrari στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, θα εκτίθενται δώδεκα αυτοκίνητα της φίρμας. Ανάμεσά τους και ένα αντίγραφο της 250 GTO σε κλίμακα 1:1, κατασκευασμένο Μ. Βρετανία από πολλά γνήσια ανταλλακτικά.

Παράλληλα, γιορτάζονται ακόμα δύο επέτειοι μοντέλων «σταθμών» στην Ιστορία του αυτοκινήτου. Το FIAT 500, το ιδιαίτερα δημοφιλές και πρακτικό «μικρό» της Fiat, που έκανε την αυτοκίνηση κτήμα σχεδόν κάθε Ιταλού, και όχι μόνο, κλείνει τα 60. Στο μουσείο θα εκτεθούν τρείς βελτιωμένες εκδόσεις, και συγκεκριμένα τα FIAT Abarth 695 SS & 695 SS Asseto Corsa, καθώς και ένα Giannini 126 NP, ο απευθείας απόγονος του 500, σε βελτιωμένη έκδοση. Τα αυτοκίνητα αυτά με ιπποδυνάμεις από 35 έως 55 PS, που σήμερα ακούγονται χαμηλές, την εποχή εκείνη έμοιαζαν εξωπραγματικές, αφού το αυθεντικό Fiat 500 είχε μόλις 13 PS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι 10 ακριβότερες Ferrari που πέρασαν από το σφυρί

Η τρίτη επέτειος αφορά τα 50 χρόνια του NSU Ro80, ενός αυτοκινήτου τόσο προηγμένου, που θα μπορούσε να πρωτοπαρουσιαστεί σήμερα με επιτυχία. Με υψηλή ποιότητα κατασκευής και περιστροφικό κινητήρα Wankel, η NSU πλήρωσε το τίμημα της τόλμης της να παρουσιάσει κάτι τόσο πρωτοποριακό. Ούσα μικρός κατασκευαστής αντιμετώπισε την επιφυλακτικότητα της αγοράς, η οποία την οδήγησε στην απορρόφησή της από τον όμιλο Audi.

Το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου καταλαμβάνει 4.000 τ.μ. σε ένα κτίριο μοναδικής αρχιτεκτονικής και αισθητικής. Είναι αφιερωμένο στην τεχνολογία και στην εξέλιξη του αυτοκινήτου και περιλαμβάνει περισσότερα από 110 εκθέματα από τα τέλη του 19ου αιώνα έως και τα τέλη του 20ου. Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τον σταθμό ΗΣΑΠ Βικτώρια, στη συμβολή των οδών Ιουλιανού και Γ’ Σεπτεμβρίου.

[Πηγή: Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube