Δυναμική παρουσία FIAT και Alfa Romeo στο Mille Miglia 2016

Δυναμική παρουσία FIAT και Alfa Romeo στο Mille Miglia 2016

Ένας από τους ομορφότερους αγώνες ιστορικών αυτοκινήτων που ο Enzo Ferrari χαρακτήρισε "κινούμενο μουσείο".

Η ιστορική αναπαράσταση του Mille Miglia θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου. Αυτός είναι ο περίφημος αγώνας που ο Enzo Ferrari όρισε ως “το πιο όμορφο οδοιπορικό μουσείο στον κόσμο".

Η 34η εκδήλωση θα υποδεχθεί μερικά σπάνια κλασικά αυτοκίνητα FIAT και Alfa Romeo από τη συλλογή κληρονομιάς της FCA. Τιμώντας την παράδοση, ο ιστορικός αγώνας - του οποίου είναι χορηγός η Alfa Romeo - θα ξεκινήσει και θα τερματίσει στην Brescia, διασχίζοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές τοποθεσίες της Ιταλίας.

Οι συμμετοχές της Αlfa Romeo
Τρία υπέροχα αυτοκίνητα από το Ιστορικό Μουσείο της Alfa Romeo επιλέχθηκαν να ταξιδέψουν στους δρόμους όπου λάμβανε χώρα ο πραγματικός αγώνας του Mille Miglia (1927-1957) και στον οποίο η Alfa Romeo είχε θριαμβεύσει 11 φορές, ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ.

Είναι η 6C 1750 Gran Sport, το θρυλικό μοντέλο με το οποίο ο Tazio Nuvolari και ο Giovanni Battista Guidotti κέρδισαν τον αγώνα της Brescia το 1930. Τότε ο Nuvolari πέτυχε τον πρωτοφανή άθλο των 100 km/h κατά μέσο όρο σε ολόκληρη τη διαδρομή. Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε στο Μιλάνο από το Zagato, και εξακολουθεί να είναι αντικείμενο θαυμασμού για όσους είχαν την τύχη να το δουν.

Επίσης, φέτος στον αγώνα συμμετέχει και μία 1900 Sport Spider του 1954 που έχει παραχθεί σε μόλις δύο μονάδες. 

Μαζί τους στους αγωνιστικούς δρόμους του Mille Miglia 2016 είναι και μία 1900 Super Sprint του 1956, ένα κομψό coupé με Touring αμάξωμα σε μια "gran tourism" έκδοση του 1900, το μοντέλο που έγινε διάσημο στη δεκαετία του 1950 με το διαφημιστικό του μήνυμα "το οικογενειακό αυτοκίνητο που κερδίζει αγώνες". 

Οι συμμετοχές της FIAT
Η γραμμή εκκίνησης θα καλωσορίσει επίσης δύο συναρπαστικά FIAT σπάιντερ με σημαντική ιστορία στις πλάτες τους: Το 508S του 1934, γνωστό ως "Balilla Coppa d'Oro", και το 1100 TV Trasformabile του 1955. Συγκεκριμένα, το πρώτο πήρε το όνομά του από τη νίκη στο "Coppa d'Oro del Littorio" το 1934.  Διαθέτει κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, με 995 κυβικά  και με τις πλευρικές βαλβίδες στο μπροστινό μέρος, μέγιστη ισχύ 30 HP, καρμπιρατέρ Zenith 30 και μέγιστη ταχύτητα περίπου 110 km/h.

Το Balilla παρουσιάστηκε το 1932, και αμέσως οι κλασικές εκδόσεις σετνάν και torpedo συνοδεύτηκαν από μια πιο λαμπρή, κορυφαία έκδοση Spider. Η τελευταία κατασκευάστηκε το 1933 για την παραγωγή του 508 S Balilla Sport -που προτάθηκε για τις εκδόσεις του Coppa d'oro του Mille Miglia - και το επόμενο έτος έκανε ντεμπούτο μια έκδοση με ενισχυμένο κινητήρα 36 HP.

Το δεύτερο αυτοκίνητο της FΙΑΤ που συμμετέχει στο Mille Miglia 2016, είναι το FΙΑΤ 1100 TV Trasformabile του 1955, ένα γοητευτικό διθέσιο, δίπορτο Spider με χρωμιωμένη μάσκα, πανοραμικό παρμπρίζ, ανακλινόμενα καθίσματα και λευκές ζάντες. Εξοπλισμένο με έναν ενισχυμένο κινητήρα 1089 κυβικών και 50HP και ένα καρμπιρατέρ Weber 36, το όχημα φτάνει μέγιστη ταχύτητα 143 km/h. Οι επιδόσεις του είναι επίσης εξαιρετικές, χάρη στις ανεξάρτητες αναρτήσεις των μπροστινών τροχών και στην αντιστρεπτική δοκό - τόσο μπροστά όσο και πίσω.

[Πηγή FCA]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube