Αυτό το μοναδικό πρωτότυπο της Maserati Mexico μπορεί να γίνει δικό σας

Αυτό το μοναδικό πρωτότυπο της Maserati Mexico μπορεί να γίνει δικό σας

Ένα μοντέλο με επετειακό όνομα, σε ένα και μόνο κομμάτι από τον Pietro Frua και σε κατάσταση «Concours» περιμένει να το χτυπήσετε σε προσεχή δημοπρασία.

Για πολλούς και η κατοχή ακόμη μιας κλασικής Maserati αποτελεί όνειρο ζωής. Αλλά ακόμα και ανάμεσα στα αυτοκίνητα της via Ciro Menotti 322 υπάρχουν κομμάτια που είναι πολύ πιο σπέσιαλ από τα άλλα. Και φυσικά αυτά είναι που κοστίζουν ένα τσουβάλι χρήματα και πιάνουν στις δημοπρασίες αμύθητα ποσά.

Όπως για παράδειγμα αυτή η Maserati Mexico του 1967, μια δίπορτη έκδοση της Quattroporte Ι Series, με δέκα πόντους πιο κοντό μεταξόνιο για καλύτερο κράτημα και πιο γρήγορες αντιδράσεις.  Μια «Τρίαινα» που σχεδιάστηκε γύρω από το νέο, πιο αποδοτικό και πρακτικό 4,7λιτρο μοτέρ V8 και που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του John Surtees που νίκησε στο μεξικανικό Grand Prix του 1966 με ένα μονοθέσιο Cooper-Maserati T81.

Θα μου πείτε οι γνώστες «σιγά το μοναδικό μοντέλο», αφού Maserati Mexico κατασκευάστηκαν 485 κομμάτια. Κι εγώ θα σας αντιτείνω, ότι το συγκεκριμένο πρόκειται για το πρώτο από τα τρία πρωτότυπα που καθένα τους το μαστόρεψε διαφορετικός καροσερίστας. Ανάμεσά τους ήταν ο Alfredo Vignale που κέρδισε και το συμβόλαιο παραγωγής, με τους άλλους δύο να είναι ο Nuccio Bertone και ο Pietro Frua στην καροτσερία του οποίου ανήκει το πρωτότυπο.

Εκτός από το στάτους του ως προ-παραγωγής, το αυτοκίνητο με αριθμό πλαισίου #112 001 πουλήθηκε σε ιδιώτη πελάτη της Maserati στη Modena, παραμένοντας έτσι, αρχικά, το αυτοκίνητο στη γενέθλια γη. Στη συνέχεια, πέρασε τον Ατλαντικό για να καταλήξει στα χέρια του Frank Mandarano, ιδρυτή του Concorso Italiano.

Στις ΗΠΑ και αφού πέρασε από τα χέρια διαφόρων ιδιοκτητών κατά τη διάρκεια της ζωής του, αλλάζοντας και μοτέρ και βάζοντας ένα κατοπινό 4,2λιτρο V8 της Mexico που σταμπαρίστηκε με την προσήκουσα διαδικασία ως να ήταν εργοστασιακό μοντάζ. Και κατέληξε βαμμένο σε κόκκινο Amaranto με ανοιχτά δέρματα Connolly και ακτινωτές ζάντες Borrani, παραμένοντας, κατά τα λεγόμενα του δημοπράτη, ένα από τα πιο ιστορικά κομμάτια που έβγαλε η Maserati.

To πρωτότυπο από τη via Ciro Menotti και διά χειρός Pietro Frua  είναι ένα από τα γοητευτικότερα κομμάτια που θα βγάλουν σε δημοπρασία οι RM Sotheby's στο Biltmore του Phoenix (Arizona) στις 19 και 20 Ιανουαρίου. Μια Mexico παραγωγής του 1967 στοιχίζει στο χρηματιστήριο του κλασικού αυτοκινήτου γύρω από τις 150.000 ευρώ. Φυσικά λόγω της περίπτωσης το αυτοκίνητο μπορεί να ανέβει παραπάνω, αλλά εκτιμούμε ότι δεν θα ξεπεράσει τα 250 χιλιάρικα

[Πηγή RM Sotheby's]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube