Αθήνα-Stelvio Pass με ένα παλιό Mini [video]

Αθήνα-Stelvio Pass με ένα παλιό Mini [video]

Ο ιδιοκτήτης ενός original Mini μπήκε στο αυτοκίνητό του και δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν βρέθηκε στο Stelvio Pass. Αυτό είναι το video της βόλτας του.

Γράφουμε συχνά για το ποιο αυτοκίνητο είναι καταλληλότερο για ταξίδι, όμως ουσιαστικά κανένα ταξίδι δεν είναι αρκετά μακρύ για κανένα αυτοκίνητο. Όταν υπάρχει θέληση μπορείς να πας με ένα Mini στο Stelvio Pass.

Ο άνθρωπος που σχεδίασε και υλοποίησε το συγκεκριμένο ταξίδι λέγεται Λουκάς Τσιπουράς. Η αρχική σπίθα για μια εκδρομή στο Stelvio Pass είχε ανάψει μέσα του κάπου το 2004, μέσω μιας μικρής παρέας που είχε δημιουργηθεί τότε μέσα από το forum του drive.gr. Το αρχικό πλάνο περιλάμβανε φυσικά περισσότερα άτομα και αυτοκίνητα όμως τα χρόνια πέρασαν, οι υποχρεώσεις όλων αυξήθηκαν και η παρέα διαλύθηκε. Οπότε φέτος τον Αύγουστο ο Λουκάς αποφάσισε να πάει στο Stelvio μόνος του.

Φόρτωσε το ιστορικό Mini του, με το οποίο έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων και στο Ιστορικό Ακρόπολις, και μπήκε στο πλοίο για Ιταλία από την Πάτρα. Έφτασε στο Stelvio Pass περνώντας φυσικά από το Maranello, ενώ στην επιστροφή έκανε στάσεις στη Βενετία και στην Imola. Τελικά έγραψε 1.750 km στους ιταλικούς δρόμους καταναλώνοντας συνολικά 123 lt αμόλυβδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατεβαίνοντας από το Stelvio έμεινε από φρένα, που ήταν και το μοναδικό πρόβλημα που είχε να αντιμετωπίσει σε όλο το ταξίδι.

Στον λογαριασμό του Λουκά στο YouTube υπάρχουν video με την ανάβαση και την κατάβαση στο Stelvio Pass, αλλά το παρακάτω είναι αυτό που μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, με το κατάλληλο ντύσιμο και την προετοιμασία για το ταξίδι. Το σκίτσο στο τέλος του video προέρχεται από τους Screwdrivers, το κόμικ που οι παλαιότεροι αναγνώστες του έντυπου Drive σίγουρα θυμούνται.

Ειδικά η στιγμή της άφιξης στον προορισμό του και η θέα των απέναντι κορυφών μας κάνει κι εμάς να θέλουμε να οργανώσουμε επειγόντως ένα αντίστοιχο ταξίδι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube