Αποκτήστε το ίδιο το Ford Focus του μεγάλου Colin McRae [+video]

Αποκτήστε το ίδιο το Ford Focus του μεγάλου Colin McRae [+video]

Το πρώτο αγωνιστικό Focus WRC του αδικοχαμένου Σκοτσέζου βγαίνει στο σφυρί στις 23 Φεβρουαρίου.

Το Ford Focus WRC του 1999, που οδήγησε ο Colin McRae σε 4 πρωταθληματικά ράλι, θα πουληθεί στη δημοπρασία Race Retro Competition Car Sale που θα διοργανώσει η Silverstone Auctions στη Μ. Βρετανία.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, με αριθμό πλαισίου που τελειώνει σε #68335, πήρε μέρος σε 11 αγώνες του WRC. O McRae το οδήγησε στο Ράλι Καταλονίας, το Γύρο της Κορσικής, το Ράλι Ακρόπολις και το Ράλι Κίνας του 1999. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε με αυτό ο Thomas Radstrom και την επόμενη χρονιά, ανανεωμένο σε προδιαγραφές, πέρασε στα χέρια ενός νεαρού Νορβηγού που έδειχνε ότι είχε μεγάλο ταλέντο, του Petter Solberg.

Σήμερα, το Focus είναι στην ιδιοκτησία μιας ιδιωτικής ομάδας που το έτρεχε σε τοπικά ράλι ανά την Ευρώπη. Για τελευταία φορά αγωνίστηκε στο Rallye National de la Lys 2017, στη Γαλλία.

Όποιος το αγοράσει, θα πάρει μαζί και το αρχικό του τεχνικό «διαβατήριο» FIA World Rally Car “Gold Book”. H τιμή στην οποία θα πουληθεί το ιστορικό Focus υπολογίζεται ανάμεσα στα €137.000 και τα €160.000. Ο νέος ιδιοκτήτης του θα το παραλάβει βαμμένο λευκό, ώστε να μπορεί να ξαναβάλει τα θρυλικά χρώματα της Martini Racing, που είχε στον καιρό του.

«Ρωτήστε οποιονδήποτε να κατονομάσει έναν οδηγό ράλι και το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό είναι δίχως άλλο αυτό του Colin McRae. Ήταν πάντα ο αγαπημένος των φαν λόγω της νοοτροπίας του “if in doubt, flat-out” [αν δεν είσαι σίγουρος, πέρνα τέρμα γκάζι] και η απίστευτη επιτυχία του τον έκανε γνωστό σε όλους», λέει ο Adam Ruttter, ο ειδικός της Silverstone Auctions στα κλασικά αυτοκίνητα.

«Είναι πολύ σπάνιο να βγει στο σφυρί ένα αυτοκίνητο ράλι αυτού του διαμετρήματος. Αν συνυπολογίσετε ότι έχει οδηγηθεί από τους McRae, Solberg, Radstrom και άλλους, πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό αυτοκίνητο στην ιστορία των αγώνων».

Ο Colin McRae στέφθηκε δύο φορές  πρωταθλητής ράλι Βρετανίας σε πολύ νεαρή ηλικία. Το 1995 έγινε ο νεαρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής WRC, ένα ρεκόρ που κρατάει μέχρι σήμερα. Στην καριέρα του οδήγησε για τη Subaru, τη Ford και τη Citroen, παίρνοντας συνολικά 25 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ανάμεσα σε αυτές τις 25 νίκες του McRae ήταν δύο το 1999 (σε Safari και Πορτογαλία, αλλά όχι με το συγκεκριμένο Focus) και τρεις συνεχόμενες στο Ράλι Ακρόπολις, το 2000, 2001 και 2002. Το Focus WRC πρώτης γενιάς, από την πλευρά του, πήρε συνολικά 16 νίκες, με τους McRae, Carlos Sainz και Markko Martin.

O Colin McRae, ως γνωστόν, σκοτώθηκε σε δυστύχημα με ελικόπτερο που πετούσε ο ίδιος, στις 15 Σεπτεμβρίου του 2007.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ 10 χρόνια χωρίς τον Colin McRae

[Πηγή: Silverstone Auctions]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube