Αναγέννηση καμένης Ferrari 225E 1952 [video]

Αναγέννηση καμένης Ferrari 225E 1952 [video]

Το τμήμα Ferrari Classiche ολοκλήρωσε την αποκατάσταση αυτής της όμορφης 225E του 1952, ύστερα από δύο χρόνια εργασιών.

Η άψογη Ferrari 225E με το σασί Νο 0178 που βλέπετε βρισκόταν σε πρωτόγονη κατάσταση όταν έφτασε στο Maranello.

Το ειδικό τμήμα αποκατάστασης της μοντενέζικης φίρμας Ferrari Classiche αποφάνθηκε για μια «τρομερή κατάσταση επισκευής», καθώς το αυτοκίνητο είχε καεί και υποστεί «εκτεταμένη βαριά ζημιά». Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχαμε δει μια Ferrari 250 GT SWB Berlinetta Competizione αποκατεστημένη πάλι από το Ferrari Classiche.

Η «πολυτραυματίας» 225E εφοδιάστηκε με ένα τελείως καινούργιο εσωτερικό, ύστερα από την έρευνα που έκανε το τιμ του Ferrari Classiche σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας αυτού του είδους που κατασκευάστηκαν στις αρχές του ’50. Ο λόγος ήταν ότι δεν υπήρχαν τα απαραίτητα έγγραφα που θα εγγυώντο ότι η 225E θα αποκαθίστατο με αυθεντικό τρόπο.

Στο αμάξωμα, η κλασική Ferrari βάφτηκε σε δύο αποχρώσεις, μπλε και άσπρο, με την εργασία να γίνεται ακόμη και στην εσωτερική πλευρά του καπό, όπου από κάτω του κρύβεται πλέον ένας πλήρως ανακατασκευασμένος κινητήρας V12 με 2.562 cc.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε τον Μάιο του 1952 και ο πρώτος ιδιοκτήτης του ήταν ο κόμης Antonio Sterzi που το έτρεξε στα Mille Miglia τον επόμενο μήνα, με συνοδηγό τον Nino Rovelli. O Sterzi έτρεξε στη συνέχεια μέσα στο 1952 τη 225E στο Coppa della Toscana, όπου και ήταν ο ταχύτερος κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ανάβαση Bolzano-Mendola και στο Coppa InterEuropa στη Monza, για το οποίο της αφαίρεσε τους προφυλακτήρες.

[Πηγή Ferrari Classiche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube