610 χιλιάρικα για μια Citroën Traction

610 χιλιάρικα για μια Citroën Traction

Σε δημοπρασία στο Παρίσι, το περασμένο σαββατοκύριακο, μια Citroën Traction Avant πέτυχε απόλυτο ρεκόρ τιμής γι’ αυτό το εμβληματικό μοντέλο

Οι τιμές των κλασικών αυτοκινήτων έχουν πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας νούμερα με έξι και επτά ψηφία.

Κάτι που είδαμε πρόσφατα στη δημοπρασία της Συλλογής Baillon. Αλλά ανάμεσα στους προφανείς ήρωες των δημοπρασιών, παρεισφρέουν και μοντέλα που δεν τα πιάνει το μάτι σου, πιάνοντας νούμερα δυσθεώρητα. Όπως μια Citroën Traction 15.6 του 1939 που ξεπέρασε τις €610.000 το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Ο οίκος Osenat διοργάνωσε το περασμένο weekend στο Fontainebleau μια δημοπρασία αυτοκινήτων κατά την οποία δημοπρατήθηκαν πολλά μοντέλα μεγάλης σπανιότητας. Εδώ λοιπόν εμφανίστηκε και μια Citroën Traction 15.6 του 1939 που κατακυρώθηκε σε ένα Γάλλο αγοραστή έναντι του αστρονομικού ποσού των €612.440. Αλλά βέβαια δεν ήταν μια οποιαδήποτε Traction.

Αυτό το μοντέλο πρόκειται για ένα από τα τρία καμπριολέ, σε αντίθεση με τις κατοπινές μετασκευές από τις οποίες βρίθει η αγορά, κατασκευασμένο από τη Citroën για να το παραδώσει στην οικογένεια Michelin το 1939. Στη συνέχεια και στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το αυτοκίνητο βρέθηκε στα χέρια ενός αντιπροσώπου Citroën που το κράτησε στην κατοχή του μέχρι σήμερα, οπότε και το αποχωρίστηκε για ένα ανέλπιστο ποσό που φανταζόμαστε θα συντελέσει στη λήθη του αποχωρισμού.

Περιττό να πούμε ότι η τιμή των €612.440 αποτρελεί ένα ρεκόρ για ό,τι έχει δοθεί σε δημοπρασία για μια Traction, ένα ιστορικότατο μοντέλο που πέρυσι έκλεισε τα 80 χρόνια του, ενώ η εκτίμηση της πώλησης δεν ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube