WRC: Ετοιμάζεται η Hyundai για το 2014

WRC: Ετοιμάζεται η Hyundai για το 2014

Η Hyundai ετοιμάζεται πυρετωδώς για να είναι έτοιμη για το ράλι του Μόντε Κάρλο το 2014

Οι συναντήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2013 στη Hyundai Motorsport GmbH, προκειμένου η αγωνιστική ομάδα να επανδρωθεί στους ζωτικούς τομείς και με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα υποστηρίξουν το Hyundai i20 WRC. Έτσι οι Γάλλοι Μπερτράν Βαγιά και Στεφάν Ζιράρ αναλαμβάνουν το ρόλο του υπεύθυνου σχεδιασμού και αρχιμηχανικού αντίστοιχα. Ο Αλέν Πενάς αναλαμβάνει καθήκοντα τιμ μάνατζερ και ο Στέφαν Χάινριχ από τη Hyundai Motor Europe έρχεται στη Hyundai Motorsport GmbH με καθήκοντα επικεφαλής μάρκετινγκ και επικοινωνίας. Όλοι τους πλην του Χάινριχ προέρχονται από το χώρο των αγώνων και μάλιστα με μακρά εμπειρία.

Ο Μπερτράν Βαγιά, εργάζεται στο σχέδιο του Hyundai i20 WRC από τον Δεκέμβριο και η προηγούμενη θέση του ήταν στην Peugeot Sport, στο τιμ για το 207 S2000.
Στεφάν Ζιράρ, ο έτερος Γάλλος, με πολυετή θητεία στις Peugeot Sport, Maserati Corse, Subaru World Rally Team−Prodrive και Citroen Sport.
Αλέν Πενάς, ένας 51χρονος Βέλγος με μεγάλη εμπειρία σε ομάδες ράλι, όπως το Toyota Team Europe και Peugeot Sport, με τη Michelin και ως οργανωτής του ράλι της Ιπρ.

Άλλο ένα σημαντικό πρόσωπο της Hyundai Motorsport GmbH είναι ο Ερνστ Κοπ, υπεύθυνος για τη στρατολόγηση του τεχνικού προσωπικού, που έχει θητεύσει σε πρότζεκτ για το ράλι τιμ της Toyota, σε ομάδες του Le Mans και σε ομάδες F1. Με δεδομένο ότι η ομάδα WRC της Hyundai φτιάχνεται από το μηδέν, η δουλείά του είναι ιδιαίτερα σημαντική για να υπάρξει ένα ανταγωνιστικό i20 WRC, έτοιμο για δοκιμές από το καλοκαίρι.

Ο έχων το γενικό πρόσταγμα και γενικός διευθυντής της ομάδας είναι ο επίσης Γάλλος Μισέλ Ναντάν, με θητεία σε θέσεις κλειδιά στη σκηνή των ράλι από το 1990, με τις ομάδες WRC της Toyota, της Peugeot και της Suzuki.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube