Νέο Hyundai i20 WRC: Ξεκίνησαν οι δοκιμές

Νέο Hyundai i20 WRC: Ξεκίνησαν οι δοκιμές

Οι πρώτες σοβαρές δοκιμές ολοκληρώθηκαν και η ομάδα της Hyundai οργανώνεται για το WRC 2014.

Η ομάδα Hyundai World Rally Championship ξεκίνησε τις δοκιμές του i20 WRC, προδιαγράφοντας την επιστροφή της σε κορυφαίο επίπεδο για το 2014. Το i20 WRC δοκιμάστηκε για περισσότερα από 550 km μέσα σε τρεις ημέρες με τον κατασκευαστή να αναφέρει ότι όλα τα τεστ κύλισαν απροβλημάτιστα. Στην ίδια δήλωση, η ομάδα ανέφερ ότι οι δοκιμές εστιάστηκαν στον 1.600άρη κινητήρα τούρμπο. Πριν από τις δοκιμές αυτές, η ομάδα είχε ασχοληθεί με την εξέλιξη και την κατασκευή του i20 WRC στην Κορέα, τα οποία είχε αναλάβει το τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Hyundai.

Τα δεδομένα από τις δοκιμές θα αξιολογηθούν από τα κεντρικά της ομάδας στη Γερμανία, πριν ξεκινήσουν και κλιμακωθούν οι υπόλοιπες δοκιμές. Η Hyundai λέει ότι θα τεστάρει το i20 WRC σε όλες τα πεδία και θα συναντήσει το αυτοκίνητο στην πορεία του στο WRC, καθώς αναμένεται να ντεμπουτάρει το 2014 στο ράλι του Μόντε Κάρλο. Φήμες αναφέρουν ότι η ομάδα μπορεί να ξεκινήσει δοκιμαστικά νωρίτερα, μέσα στο 2013 και συγκεκριμένα στο ράλι της Ουαλίας, σε μια προσπάθεια να αξιολογηθεί η ανταγωνιστικότητα του i20 WRC σε σχέση με τα άλλα κορυφαία αυτοκίνητα.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες αναφορικά με τον/τους οδηγούς της ομάδας. Ο επικεφαλής της ομάδας της Hyundai και παλιός τεχνικός διευθυντής της νικητήριας ομάδας  της Peugeot στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, Μισέλ Ναντάν, είπε ότι το τιμ δεν θα αποκαλύψει πού θα γίνονται οι δοκιμές και ποιοι θα οδηγούν τα αυτοκίνητα αυτή την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει μάλλον ότι διάφοροι σπεσιαλίστες πιλότοι, με ανάλογη εξειδίκευση σε κάθε πεδίο, θα χρησιμοποιούνται για τις ανάλογες δοκιμές.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube