Mitsubishi: Επιστρέφει στο Dakar με το Outlander PHEV;

Mitsubishi: Επιστρέφει στο Dakar με το Outlander PHEV;

Το μεσαίο SUV μετατράπηκε σε αγωνιστικό, υποψιάζοντάς μας για την επιστροφή στον θρυλικό αγώνα.

Τον Οκτώβριο, η Mitsubishi θα τρέξει στον αγώνα cross-country Baja Portalegre 500 , με διαδρομές πατημένου χώματος 500 km και αρκετά υψηλών ταχυτήτων. Πρόβα τζενεράλε πριν την επιστροφή με το υβριδικό crossover; Πολύ πιθανό. 

Ο συγκεκριμένος αγώνας θεωρείται ως «ζέσταμα» για το ράλλυ Dakar και προσμετρά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Cross Country της FIA, με περισσότερα από 300 αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες να έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή.

Το όπλο της ιαπωνικής μάρκας θα είναι ένα, κατάλληλα τροποποιημένο, Outlander PHEV. Βασισμένο στο μοντέλο παραγωγής, χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία αλλά με αλλαγές στη δομή της για μεγαλύτερη χωρητικότητα και απόδοση, κάτι που ισχεύει και για τους ηλεκτροκινητήρες, χωρίς όμως να έχουν ανακοινωθεί τιμές ισχύος ή επιδόσεων.

Εννοείται πως θα διαθέτει τον εξοπλισμόςασφαλείας, όπως το roll cage, τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, την αγωνιστική ανάρτηση και γενικά όλα τα προαπαιτούμενα για έναν τέτοιο αγώνα.

Επισήμως, η Mitsubishi υποστηρίζει πως θέλει να το υποβάλλει σε σκληρές συνθήκες ώστε να συγκεντρώσει στοιχεία που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει το μοντέλο παραγωγής.

Ίσως να είναι συμπτωματικό ότι πίσω από το τιμόνι θα βρίσκεται ο Hiroshi Masuoka, νικητής του Dakar το 2002 και 2003, και ότι η ομάδα υποστήριξης θα αποτελείται κυρίως από μηχανικούς του εργοστασίου. Ίσως και όχι...

[Πηγή: Mitsubishi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube