WRC: Ο Meeke «φλερτάρει» με την Toyota ενόψει 2019

WRC: Ο Meeke «φλερτάρει» με την Toyota ενόψει 2019

Ο Makinen επιβεβαίωσε ότι μιλά μαζί του για να πάρει τη θέση του Lappi.

Ο Tommi Makinen επιβεβαίωσε ότι συζητά με τον Kris Meeke για να ενταχθεί ο τελευταίος στην ομάδα της Toyota για το 2019. 
Ο Makinen αναζητά τον αντικαταστάτη του Esapekka Lappi, αφού όπως φαίνεται ο τελευταίος έχει συμφωνήσει να μετακομίσει στη Citroen την ερχόμενη σεζόν.

«Μίλησα με την Kris, θα μπορούσε να είναι μια επιλογή, μια πιθανότητα για εμάς», δήλωσε ο Makinen στο Autosport, τονίζοντας πως θα μιλήσουμε και με την Toyota στην Ιαπωνία.

«Σίγουρα ο Kris είναι πολύ γρήγορος οδηγός, μερικές φορές πάρα πολύ γρήγορος. Νομίζω ότι είναι σε μια εποχή που μπορεί να συνδυάσει την εμπειρία και την ταχύτητα και αυτό να το κάνει καλά», είπε ο Makinen. 
O Meeke είχε απολυθεί από τη Citroen μετά το Ράλι Πορτογαλίας τον Μάιο.

Η Toyota έχει μια επιβεβαιωμένη συμφωνία με τον Ott Tanak για την επόμενη σεζόν και ο Jari-Matti Latvala θεωρείται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να υπογράψει, αλλά ο Lappi είναι με το ένα πόδι έξω από την ομάδα. 
Όπως σημειώνει το Autosport, η μόνη ανησυχία του Makinen για να υπογράψει με τον Meeke στο πώς αυτός θα συνεργαστεί με τον Tanak.

«Ξέρω ότι ο Kris είναι οδηγός που θέλει να κερδίσει πολλά», δήλωσε ο Makinen.Έχουμε όμως έναν ακόμη οδηγό που έχει τους ίδιους στόχους, τον Tanak, και αναρωτιέμαι πώς θα μπορούσαν να συνυπάρξουν. Εντάξει, δεν είναι όμως και τόσο μεγάλο δράμα αυτή η κατάσταση, κατέληξε ο Makinen λέγοντας το βέβαιο είναι ότι ο Kris είναι ένας πολύ γρήγορος οδηγός. 

Να θυμίσουμε ότι ο Meeke ήταν πολύ κοντά σε ένα συμβόλαιο με την Toyota το 2015, αλλά τελικά αποφάσισε να μείνει στη Citroen. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube