VW Σκαθάρι με boxer από Subaru STI! [videos]

VW Σκαθάρι με boxer από Subaru STI! [videos]

Αν θέλετε τον απόλυτο τετράτροχο απατεώνα, αυτό το Σκαθάρι έχει 300+ άλογα και πουλιέται στο eBay.

Το κλασικό VW Beetle ήταν για δεκαετίες στην αγορά, οπότε έχουν βρεθεί άπειροι τρόποι για να αυξηθεί η ιπποδύναμη από τους 40-44 PS του νορμάλ μοντέλου.

Μπορείς να βάλεις καρμπιρατέρ Weber και να αλλάξεις εκκεντροφόρο ή/και πιστόνια στο εργοστασιακό μοτέρ, μπορείς και να το αντικαταστήσεις με ένα 4κύλινδρο boxer από Porsche 356. Αν όμως θέλεις να μείνεις πιστός στην αρχιτεκτονική –και τον ήχο– του 4κύλινδρου, επίπεδου κινητήρα, η καλύτερη λύση είναι ο boxer από Subaru Impreza STI. Ένα τέτοιο «Σκαθα-ρού» έκανε την εμφάνισή του στο eBay.

Όπως φαίνεται, έχει γίνει πολλή και καλή δουλειά στη μετατροπή από την Radium Engineering. Το αρχικό Beetleήταν ένα Type-1 του 1965 και η ανακαίνισή του ξεκίνησε το 2004. Ήταν μια ανακαίνιση εκ βάθρων και, όπως λέει ο πωλητής, «δεν έμεινε ούτε μια βίδα ανέγγιχτη» και «οι βελτιώσεις είναι πάρα πολλές για να αναφερθούν». Θα τις δείτε εξάλλου αναλυτικά στο video.

Κάτω από το πίσω καπό βρίσκεται ένας 2,5λιτρος EJ25 από WRX STI, ο οποίος έχει κάνει μόλις 1.500 km από τότε που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητο. Νορμάλ, ο κινητήρας αποδίδει 305 άλογα, όμως εδώ πρέπει να έχει παραπάνω, ενώ έχει υποστεί και μετατροπή για να λειτουργεί με μίγμα βενζίνης-αλκοόλης Ε85.

Οι προσεγμένες λεπτομέρειες αφθονούν. Θα σταθούμε στις ζάντες Fuchs από Porsche, που μαζί με τα λάστιχα Hoosier για ντράγκστερ είναι τα μόνα στοιχεία που θα σας προδώσουν και θα κάνουν τους κοντράκηδες να κουμπωθούν στο φανάρι. Μπορεί να τους κάνει να ψυλλιαστούν και το μισάνοιχτο πίσω καπό, σε στιλ FIAT Abarth της δεκαετίας του ’60.

Μέσα, το κεντρικό ταχύμετρο έχει δώσει τη θέση του σε ένα στροφόμετρο από 911 (993) των '90s, αλλά όλα τα άλλα σύγχρονα όργανα και κουμπιά, μαζί με αυτό της μίζας, είναι κρυμμένα μέσα στο… ντουλαπάκι, ώστε να μην επηρεάζεται το ρετρό στιλ του ταμπλό. Η μεγάλη σχάρα οροφής συμπληρώνει εξωτερικά το πακέτο.

Όταν γράφτηκε αυτό το άρθρο, οι προσφορές είχαν φτάσει στα $15.000, όμως παρέμεναν κάτω από το όριο που είχε θέσει ο πωλητής. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα προλαβαίνετε.

[Πηγή: The Drive]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube