VW Golf GTI Heartbeat με 400 ίππους [video]

VW Golf GTI Heartbeat με 400 ίππους [video]

Εκπαιδευόμενοι μηχανικοί της VW γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο τα 40 χρόνια του GTI και τα 35 του GTI meeting στο Wörthersee.

Το μεγάλο αστέρι του ετήσιου GTI meeting στο Wörthersee θα είναι σίγουρα το Golf GTI Clubsport S των 310 ίππων που «στέφθηκε» και ως το ταχύτερο προσθιοκίνητο στο παλιό ‘Ring.

Η VW όμως έδωσε το ελεύθερο σε μαθητευόμενους μηχανικούς της να φτιάξουν το δικό τους GTI, και το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα GTI Heartbeat. Το ένα και μοναδικό κομμάτι διαθέτει δίλιτρο 4κύλινδρο κινητήρα TSI με απόδοση 400 ίππων (10 ίππους για κάθε χρόνο ζωής του GTI) και χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτιαχτεί.

Οι υπεύθυνοι μηχανικοί του πρότζεκτ, ηλικίας 20 με 26 ετών, πέρα από τη μηχανική επιμέλεια, ασχολήθηκαν και με την εμφάνιση της ειδικής εκθεσιακής έκδοσης που φέρει ειδικά εξελιγμένο χειροποίητο αεροδυναμικό κιτ, τροχούς 20” της BBS και αρκετές λεπτομέρειες κόκκινου χρώματος στην καμπίνα.

Στην τελευταία εντοπίζουμε και το roll cage, καθώς και το ηχοσύστημα 1.360 watt με επτά ηχεία και ειδικό κρυφό φωτισμό τύπου LED.

[Πηγή VW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube